Rulouri de tortilla cu carne. O rețetă pe gustul tuturor
Publicat pe 24.07.2022 la 16:52 Actualizat pe 24.07.2022 la 16:52
Rulourile de tortilla cu carne sunt un adevărat deliciu. Este o rețetă care va cuceri întreaga familie și cu siguranță nu o vei prepara decât o dată. Se prepară destul de simplu, însă trebuie puțin timp pentru a fi totul gata. Dacă te vei înarma cu răbdarea necesară te vei convinge că rezultatul final a meritat din plin.
- Rețetă de tortilla cu carne
- Ingrediente și mod de preparare
Rețeta de rulouri de tortilla cu carne este extrem de aromată și delicioasă. Nu vei da niciodată greși cu un așa preparat, deci succesul este garantat. Familia va aprecia efortul tău și chiar și tu te vei îndrăgosti de aceste rulouri minunate. Iată cum se prepară această rețetă.
Ingrediente
6 foi tortilla
500 g carne tocată amestec
1 cutie de fasole roșie boabe
400 g mix de brânzeturi rase (sau cașcaval)
1 ceapă
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Pentru sos
60 ml ulei de floarea-soarelui
2 linguri de făină
1 lingură de boia dulce
1⁄2 linguriță de boia iute (sau fulgi de chili)
400 ml passata (sos gros de roșii)
400 ml apă
1⁄2 linguriță pudră de chimion
1 cățel de usturoi ras (sau ½ linguriță pudră de usturoi)
Sare
Mod de preparare
Pentru sos, încingeți uleiul într-un vas, adăugați făina și boiaua. Amestecați să nu se ardă și după ce a început să fiarbă, puneți passata și apa. Adăugați mirodeniile și lăsați să fiarbă 10 minute sau până când sosul capătă consistență. Pentru umplutură, căliți în puțin ulei bine încins ceapa tocată, apoi adăugați carnea și o rumeniți la foc intens. La final, puneți fasolea bine scursă și puțin din sosul pregătit, cât să se omogenizeze compoziția de carne. Puneți 2-3 linguri de carne pe foaia de tortilla, presărați brânză și împachetați, ca pe sarma, sau rulați, ca pe clătită. Așezați rulourile în tava în care ați pus un strat generos de sos. Deasupra turnați sosul rămas, presărați brânza rămasă și dați la cuptor, la 190 de grade, pentru 20-25 de minute.