Salam de biscuiți cu fructe uscate. Rețeta care îți aduce aminte copilărie
Publicat pe 31.05.2022 la 20:00 Actualizat pe 31.05.2022 la 20:00
Salamul de biscuiți este un desert pe care cu toții îl mâncam preparat de bunica. Îl putem numi desertul copilăriei, fiind una dintre cele mai preparate rețete de cei bătrâni pentru nepoți. Salamul de biscuiți îl găsim foarte ușor în comerț, dar gustul celui făcut în casă este unul aparte. Aceasta este o rețetă puțin modificată, deoarece conține și fructe uscate.
- Salam de biscuiți cu fructe uscate
- Cum se prepară această rețetă a copilăriei
Această rețetă de salam de biscuiți diferă puțin de cea clasică. Fructele uscate din compoziția ei îi dă un gust aparte și îi va cuceri pe cei mici în totalitate. Dacă micuții voștri sunt pretențioși la acest capitol, cu acest preparat nu veți da niciodată greși. Iată cum se prepară.
Ingrediente
250 g biscuiți simpli
250 g zahăr
100 g unt
50 g cacao
50 g nucă
50 g curmale
50 g caise uscate
50 g prune uscate
120 ml lapte
Rom
Mod de preparare
Biscuiții se zdrobesc cu mâna până se obțin bucățele mici, apoi se amestecă cu nuca și fructele uscate tăiate în bucăți mici. Într-o crăticioară se pun 60 ml lapte și zahărul și se fierb până se face un sirop legat. Se adaugă untul și se amestecă până se topește. Se adaugă cacaoa și romul și se lasă să clocotească. Se toarnă treptat siropul peste biscuiți, amestecând din când în când până se leagă biscuiții și se înmoaie un pic. Se pune jumătate din compoziție pe o folie de plastic, se rulează strâns și se împinge din ambele capete, pentru a scoate aerul din salam. Se leagă strâns la ambele capete și se dă la frigider câteva ore sau peste noapte. Se repetă cu restul de compoziție. Când s-a întărit, se poate tăia și servi. Poftă bună!