Salată la borcan. O rețetă perfectă pentru vară
Publicat pe 22.05.2022 la 16:48 Actualizat pe 22.05.2022 la 16:48
A venit vara, deci și sezonul salatelor. Salatele sunt făcute în fel și chip, le poți prepara de la cele mai simple la cele mai complexe rețete. Salata la borcan este o variantă alternativă pentru momentele în care ești pe grabă și dorești să iei cu tine prânzul sau cina la pachet. Este o rețetă sățioasă și extrem de sănătoasă.
- Salata la borcan este o variantă bună pentru momentele în care ești pe grabă
- Iată cum se prepară această rețetă
Salatele sunt la mare căutare în această perioadă. A venit vara, iar ca abdomenul să arate cât mai plat, ci nu balonat, trebuie să consumăm mâncăruri ușoare precum salatele. Această rețetă este sățioasă, bogată în proteine și menține silueta. O poți consuma la orice oră din zi fără să îți faci griji pentru kilogramele în plus. Iată cum se prepară.
Ingrediente
100 g farfalle
½ ardei dras roșu
40 g parmezan ras
1 avocado
150 g rucola
1 lămâie
125 g roșii cherry
150 g iaurt
¼ castravete
4 felii de bacon
Sare
Piper
Mod de preparare
Fierbe pastele al dente în suficientă apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Trece-le pe sub jet de apă rece și lasă-le să se scurgă. Baconul se taie fâșii mari și se prăjește într-o tigaie până devine crocant. Se spală roșiile cherry, castravetele, ardeiul gras și rucola. Roșiile se taie în jumătăți, castravetele se taie felii, se scoate cotorul ardeiului gras, se scot semințele și ardeiul se taie cubulețe. Lămâia se rade și stoarce. Avocado se taie în jumătate, i se scoate sâmburele și se curăță de coajă, se taie cubulețe pulpa și se picură cu puțin suc de lămâie. Se amestecă iaurtul cu parmezan, restul sucului de lămâie, coaja de lămâie, sare și piper și se împarte în 2 borcane cu filet (de câte 750 ml). Se pune câte un strat de farfalle, avocado, tomate cherry, castravete, ardei gras, rucola și bacon și se presară, la discreție, parmezan ras, se închide bine și se ia la picnic. Înainte de consum, se scutură bine și se savurează în aer liber. Poftă bună!