Salată oltenească - Csalamale. Cea mai simplă și rapidă rețetă
Publicat pe 30.06.2022 la 17:54 Actualizat pe 30.06.2022 la 17:54
Vrei să pregătești un preparat delicios pentru familia ta, dar îți dorești ceva diferit și nu mai ai idei, iar totodată nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezetăm cea mai simplă și rapidă rețetă pentru salata oltenească- Csalamale. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare. Iată cât de ușor poți să o prepari chiar tu, la tine acasă, oricând îți dorești.
- Cum se pregătește salata oltenească
- De ce ingrediente avem nevoie
A venit vara, iar multe gospodine vor să gătească delicatese cât mai diferite și bune. Dacă îți dorești să-ți surprinzi familia și prietenii cu un preparat gustos, dar nu mai ai deloc idei, mai ales pentru că te-ai plictisit de vechile bucate, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă pentru salata oltenească - Csalamale. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu-ți rămâne decât să te bucuri de cele maai frumoase și prețioase momente alături de familia și prietenii tăi. Cu siguranță că vei primi multe laude din partea pofticioșilor și măcar pentru o singură dată vei repeta această rețetă deosebită.
Rețetă de salată oltenească - Csalamale
Ingrediente
- 15 kg varză
- 15 castraveți
- 15 ardei grași
- 1/ kg ceapă
- 200 ml oțet
- sare mare
- zahăr după gust
- piper alb măcinat după gust
- o lingură mare salicil
- foi de dafin
Modul de preparare
Pentru început, spălăm bine ardeii, castraveții și varza și apoi le tăiem în felii subțiri. Amestecăm într-un vas mare oțetul, zahărul, sarea, piperul alb și o lingură mare de salicil. După o zi, tăiem un kilogram de ceapă în felii subțiri și amestecăm cu puțină sare alături de restul legumelor și le lăsăm să stea împreună, la odihnit, pentru aproximativ două ore. După punem la borcane foile mici de dafin, le capăsăm și le așezăm în cămară.
Citește și: Rețetă salată de orez cu ton și miere! Un preprat culinar de vară, simplu și gustos