Secretul celei mai bune rețete de mâncare de urzici. Cât se fierb pentru a avea cel mai bun gust
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 25.03.2022 la 13:36
Actualizat pe 25.03.2022 la 13:37
În perioada postului, mâncarea de urzici este o variantă sănătoasă aleasă de multe persoane. Deși este considerat a fi o rețetă simplă de făcut, există detalii care fac diferența dintre o mâncare de urzici mediocră și una delicioasă. Contează foarte mult timpul de fierbere pentru urzici.
- Mancare de urzici delicioasă.
- Secretul cele mai bune rețete.
Cea mai bună rețetă de mâncare de urzici este una extrem de simplă, dar care se bazează pe respectarea unor pași esențiali. Curățarea adecvată a urzicilor, dar și modul și timpul de fierbere sunt detalii extrem de importante.
Această rețetă simplă de mâncare de urzici va fi gata în numai 45 de minute. Este perfectă pentru zilele de post în care nu ai prea mult timp la dispoziție, dar vrei să le oferi celor dragi un preparat sănătos și delicios.
Cea mai bună rețetă de mâncare de urzici
Pentru o astfel de mâncare vei avea nevoie de doar patru ingrediente de bază, dar rezultatul final o să te surprindă. Ai grijă la curățarea și la fierberea urzicilor!
Ingrediente
-6 grămezi urzici
- 1 lingură făină
- 3 căței usturoi
- 1 ceapă mare
Mod de preparare
Se spală bine urzicile, folosind niște mănuși. Se curăță de cozi și impurități, apoi sunt bune de gătit. Opărește-le într-un vas cu apă care a dat în clocot cu sare și lasă urzicile la fiert doar timp de cinci minute.
Apoi, toacă marunt ceapa și cățeii de usturoi. Când au fiert urzicile, scurge-le de apă și toacă-le mărunt – fie cu ajutorul unui cuțit, fie cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Păstrează o cană din apa în care au fiert.
Ceapa se călește într-o tigaie, în ulei, până devine translucidă. Se adaugă urzicile tocate, lingura de făină și usturoiul tocat. Pune și cana de apă în care au fiert urzicile și sare după gust.
Trebuie să amesteci în continuu, pentru a te asigura că nu se prinde mâncarea de fund. Mâncarea va fi gata când compoziția se îngroașă. Este recomandat s-o servești caldă, alături de orez sau mămăligă, dacă ți post. În cazul în care nu ai restrivții, mâncarea de urzici este foarte bună cu ouă sau carne de pui.
Citește și: Mâncare de prune cu orez. Rețeta atipică, perfectă pentru perioada postului