Ștrudel cu cireșe și scorțișoară. O rețetă delicioasă de sezon
Publicat pe 16.06.2022 la 23:55 Actualizat pe 16.06.2022 la 23:55
Este sezonul cireșelor pe care le așteptăm cu nerăbdare tot anul. Sunt delicioase și este bine să profităm de ele din plin atâta timp cât încă mai sunt. Putem folosi cireșele în numeroase rețete, iar de data asta face un ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Această rețetă este excelent de gustoasă și se prepară numai de cât.
- Ștrudel cu cireșe și scorțișoară
- O rețetă perfectă de vară
Ștrudelul cu cireșe și scorțișoară este un desert aromat și foarte savuros. Se prepară foarte repede și cu siguranță te vei îndrăgosti de el iremediabil. Cireșele îi dau o savoare aparte și este bine să încercăm această rețetă cât încă mai găsim cireșe la toate colțurile. Iată cum se prepară.
Ingrediente
Pentru aluat:
250 gr făină
120 ml apă
60 gr unt cu peste 80% grăsime
1 linguriță de oțet
un vârf de linguriță cu sare
Pentru umplutură:
350 gr cireșe fără sâmburi
2 linguri cu zahăr brun
1 linguriță cu scorțișoară și anason stelat
1-2 linguri de unt topit
zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului care va st la rece de seara până dimineața, sau 4-5 ore. Într-un bol, amestecăm făina cu sarea, apoi adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și oțetul. Începem să frământăm untul cu făina, cu vârfurile degetelor. Când obținem niște firimituri, turnăm apă și continuăm frământarea aluatului. Punem aluatul pe masa presărată cu făină și îl omogenizăm bine. Apoi îl împachetăm cu folie de prospețime și îl punem la rece. A doua zi sau după 4-5 ore pregătim cireșele. Le spălăm bine, le îndepărtăm sâmburii și le lăsăm într-o sită, la scurs. Scoatem aluatul de la rece ți îl întindem pe masa presărată cu făină într-o foaie subțire. Ungem 2/3 din suprafața foii cu unt topit și împachetăm aluatul în trei. Îndoim mai întâi partea neunsă, iar peste ea venim cu marginea de aluat unsă. Cu ajutorul sucitorului mai întindem aluatul împachetat astfel într-o foaie mai subțire. Ungem foaia cu unt topit, presărăm zahăr brun și scorțișoara și adăugăm cireșele. Rulăm aluatul cu cireșele la interior și îl punem în tavă. Coacem deliciosul ștrudel cu cireșe și scorțișoară pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Îl lăsăm să se răcească, îl decorăm cu zahăr pudră și îl porționăm. Poftă Bună!