Supă cremă de dovlecel. O rețetă delicioasă și simplă
Publicat pe 29.07.2022 la 15:22 Actualizat pe 29.07.2022 la 15:22
Supa cremă de dovlecei este un preparat extrem de delicios și foarte sănătos. Este, de asemenea, și un preparat de post, numai bun, mai ales că se apropie postul. Această rețetă se prepară repede și nu este deloc costisitoare.
- Rețeta de supă cremă de dovlecel
- Ingrediente și mod de preparare
Rețeta de supă cremă de dovlecel este foarte simplă, rapidă și delicioasă. Se prepară repede și nu necesită foarte mult timp petrecut în bucătărie. Este un preparat sănătos, bogat în vitamine și este potrivit chiar și pentru cei mici. Iată cum se prepară.
Ingrediente
700 g dovlecel
1 l apă
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de leuștean
3-4 căței de usturoi
3 linguri de ulei de măsline
2 cartofi
1 ceapă
1 lămâie
Mod de preparare
Se spală și se curăță dovleceii. Se taie rondele. Se curăță cartofii și ceapa. Se pun la fiert, în apă cu sare. Când apa dă în clocot, se adaugă rondelele de dovlecel. După ce au fiert bine cartofii, se strecoară legumele și se pun într-un blender. Se spală verdețurile și se toacă. Se adaugă și ele în blender. Se zdrobesc timp de 5 minute până când se obține un piure fin. Piureul se pune pe foc din nou, se desface cu ulei de măsline și cu jumătate din cantitatea de supă în care au fiert legumele. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Se călește în ulei încins până se rumenește bine și se presară peste supă, chiar la servire. Dacă va părea o cremă prea groasă, se mai poate adăuga supă. Se asezonează cu sare și piper. Se poate servi cu crutoane fierbinți, înmuiate în mujdei. Poftă bună!