Supă limpede de pui. Trucuri utile pentru limpezirea supei
Publicat pe 18.10.2023 la 11:23 Actualizat pe 18.10.2023 la 11:24
Este deja cunoscut faptul că supele sunt preparatele ce pot fi gătite în orice perioadă a anului și sunt masa preferată a multora dintre români, și nu numai. Delicioase și potrivite pentru acest sezon, multe gospodine recurg la un truc în momentul în care observă că preparatul nu este limpede. Iată ce trebuie să faci dacă supa de pui devine tulbure după un timp!
- Supă limpede de pui
- Trucuri utile pentru limpezirea supei
Supă poate fi gătită într-o varietate de feluri și având la bază o gamă variată de legume. Cu toate acestea, cel mai ușor preparat îl reprezintă supa de pui. Însă, gospodinele evită să prepare această rețetă, iar asta pentru că adesea iese mai tulbure decât am fi dorit. Așadar, pentru a evita acest moment și a obține o supă perfect limpede, vă prezentăm mai jos modul de preparare a acesteia.
Rețetă pentru o supă de pui limpede
Pentru a prepara o supă de pui limpede, trebuie să te asiguri că bucata de carne folosită pentru supă este cu os. Acest lucru este necesar pentru ca nuanța să fie potrivită și consistența să fie așa cum îți dorești.
Totodată, evită să folosești bucățile congelate pentru a nu te confrunta cu diverse probleme, mai ales pentru că gustul o să aibă de suferit dacă recurgi la așa ceva.
Ingrediente
- 800 g carne de pui;
- 2 cepe;
- 1 morcov;
- 1 păstârnac;
- 1 bucată țelină;
- 1 rădăcină de pătrunjel;
- pătrunjel verde;
- sare după gust.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de supă de pui limpede, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui carnea la fiert. În cazul în care se face spumă, o poți îndepărta cu ajutorul unei linguri.
Trebuie să știi că supă nu trebuie să dea în clocot, ci numai să mocnească. Vei adăuga la început puțină sare, iar la final mai multă.
În continuare, zarzavatul se pune când carnea este fiartă pe jumătate. Apoi, se mai pot adăuga și alte legume, cum ar fi: cartofi, gulie, conopidă.
Așadar, după ce carnea și legumele au fiert, se scot din supă, iar aceasta se strecoară. Ei bine, preparatul nu se mai fierbe, ci se ține la cald, iar înainte de a fi servită, supa se încălzește. Urmează să mai adăugați teitei, pătrunjel etc.
Trucuri pentru limpezirea supei de pui
În cazul în care supa de pui s-a tulburat, trebuie să îndepărtezi legumele și carnea cu os, apoi să strecori lichidul rămas printr-o plasă de tifon.
Apoi, așteaptă ca supa să se răcească puțin și bate bine un albuș de ou și amestecă bine totul. În continuare, supa trebuie să fie lăsată pe foc până când ajunge la punctul de fierbere.
CITEȘTE ȘI: Secretul pentru cea mai cremoasă supă. Nu trebuie să adaugi niciun produs pe bază de lapte