Tarta ”Bourdaloue”. O rețetă simplă pe care trebuie să o încerci
Publicat pe 02.06.2022 la 23:54 Actualizat pe 02.06.2022 la 23:55
Îți este poftă de ceva dulce și vrei să-ți alinți papilele gustative cu un desert delicios sau vrei să pregăteși ceva bun pentru tine și familia ta, dar ai rămas fără idei? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru tarta ”Bourdaloue”. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește tarta ”Bourdaloue”
- De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert delicios
Cu toții vrem să petrecem timp de cât mai prețios alături de cei dragi nouă și bineînțeles că ne dorim să-i surprindem cu cele mai bune și delicioase delicatese. Noi îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru tarta ”Bourdaloue”, cu care îți vei încânta familia. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos și bucură-te de cele mai frumoase momente alături de persoanele dragi din viața ta, iar noi suntem siguri că vei primi laude din partea tuturor.
Rețetă de tartă ”Bourdaloue”
Ingrediente
- 1 pâte sablée
- 100 gr unt moale
- 100 gr zahăr
- 100 gr pudră de migdale
- două ouă
- 400 gr pere însiropate
- fulgi de migdale
Modul de preparare
Pentru început, așezăm aluatul într-o formă, după care înțepăm baza acestuia cu o furculiță. Într-un bol amestecăm untul moale cu zahărul, iar apoi adugăm ouăle și amestecăm bine compoziția.
Punem peste aluatul de mai sus, din bol, și migdalele, după care avem grijă să amestecăm totul bine. Turnăm crema peste aluat și netezăm bine cu o spatulă de bucătărie.
Tăiem jumătățile de pere în felii cât mai subțiri, iar cu ajutorul unui cuțit le punem peste crema de migdare.
Puneți peste tartă fulgii de migdale. Băgăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tartă franţuzească de mere. Un desert delicios pentru zilele de vară