Tartă savuroasă cu legume și brânză. O rețetă ușoară, bună de servit la orice masă
![Oana Vacarusi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/oana-vacarusi-1655802359.jpg)
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 16.02.2025 la 15:56
Actualizat pe 16.02.2025 la 15:56
Tarta savuroasă cu legume și brânză este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru orice masă a zilei. E un preparat rapid pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
- Cum prepari o delicioasă tartă cu legume și brânză
- Rețeta ușoară, bună de servit la orice masă
Această tartă cu legume și brânză poate fi servită caldă, direct din cuptor, dar și rece, fiind ideală pentru a o lua la camping sau pentru a-ți surprinde apropiații, la mesele în familie.
Cum prepari o delicioasă tartă cu legume și brânză
Ingrediente:
3 cartofi mari
1 ceapă
ulei de măsline
1 morcov
1 ardei
Sare (după gust)
Ceapă verde
3 ouă
Un praf de sare
300 ml lapte
200 g făină integrală
2 lingurițe praf de copt
150 g brânză
Mod de preparare:
Curăță și spălă cartofii, după care îi dai prin răzătoarea mare. Acoperă-i cu apă rece și lasă-i deoparte.
Călește ceapa tocată într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. După câteva minute adăugă și morcovul ras, fâșiile de ardei și pune totul pe foc timp de câteva minute.
Condimentează legumele din tigaie, mai lasă 1-2 minute după care transferi totul într-un bol. Adăugă și cartofii scurși bine de apă, rondelele de ceapă verde și amestecă bine.
Într-un bol separat, bate ouăle împreună cu sarea. Adăugă laptele, după care încorporează făina cernută împreună cu praful de copt. Lăsă aluatul deoparte pentru 15 minute.
Toarnă alatul peste legume, amestecă foarte bine și transferă totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Uniformizează compoziția și pune tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru 40 minute. Pune deasupra brânza rasă și mai lăsă la cuptor pentru încă 15 minute.
Poftă bună!
Citește și: Rețetă simplă și delicioasă de tartă cu brânză dulce și vișine. Desertul perfect pentru orice ocazie