Tocăniță de pipote cu ceapă și ardei. O rețetă ușoară pentru mâncare la bunica acasă
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 06.07.2022 la 22:46
Actualizat pe 06.07.2022 la 22:56
Tocănița de pipote cu ceapă și ardei este mereu o opțiune bună petru un prânz reușit în familie. Rețeta este foarte simplă, iar la final obțineți un preparat delicios pentru cei dragi. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și pașii pe care trebuie să-i urmați!
- Rețetă de tocăniță de pipote cu ceapă și ardei
- Un prepart pur și simplu delicios
Pentru masa în familie, atunci când vă doriți un fel de mâncare ca al bunicii, tocănița de pipote cu ceapă și ardei este ceea ce căutați. E un preparat simplu de făcut, plin de vitamine și proteine, iar gustul nu dezamăgește niciodată.
Rețetă de tocăniță de pipote cu ceapă și ardei
Ingrediente
- 500 g pipote
- 150 ml suc de roșii
- 2 cepe mari
- 1 ardei
- 50 ml ulei
-1 linguriță boia dulce
-o foaie de dafin
-sare
-piper
-pătrunjel
Mod de preparare
Se spală pipotele și se pun la fiert în apa cu puțină sare. se lasă pe foc până fierb de jumătate. În timpul fierberii se elimină spuma care se formează, pentru că supa rămasă va fi folosită la tocăniță mai târziu.
Se oprește focul, iar pipotele pe jumătate fierte se scot și se pun să se scurgă foarte bine.
Se toacă ceapa julien și se pune la călit în 50 de ml de ulei, într-o crăticioară. Când se înmoaie ceapa, se adaugă pipotele, se călesc aproximativ 2-3 minute, apoi se adaugă ardeiul tăiat cubulețe, foaia de dafin, boiaua, piperul, sucul de roșii și o parte din supă, astfel încât lichidul să acopere pipotele.se pune sare după gust și se amestecă bine, apoi se dă cratița la cuptorul preîncâlzit pentru aproximativ 25 de minute.
Tocănița obținută se poate transfera într-o tavă de yena și se bagă la cuptor până sosul s-a îngroșat. Când este gata, se scoate din cuptor și se presară pătrunjel.
Citește și: Cum să faci cartofi copți fără să pornești cuptorul. Rețeta se prepară în doar 7 minute