Tochitură dobrogeană. Rețetă tradițional românească
Publicat pe 03.05.2022 la 00:06 Actualizat pe 03.05.2022 la 00:07
Tochitura dobrogeană este un preparat pe bază de carne porc care se servește alături de mămăligă, brânză cremoasă și ou prăjit. Este o rețetă tradițional românească care a cucerit toți românii. Este de-a dreptul delicioasă de te lingi pe degete.
- Tochitură dobrogeană tradițională
- Iată ingredientele și modul de preparare
Tochitura dobrogeană este o rețetă tradițională care este preferata multor români. Rețetele de tochitură variază de la o zonă la alta, dar cert este, că fiecare are ceva aparte. Iată cum se prepară tochitura dobrogeană.
Ingrediente
1 kg carne de porc
50 ml ulei (poți folosi și untură dacă vrei un gust autentic)
2 foi de dafin
15 boabe de piper
2 căni cu apă
1 pahar cu vin roșu
3 linguri pastă de roșii
1 căpățână usturoi
sare
boia de ardei
piper măcinat
Mod de preparare
Prima dată, ia carnea de porc, pe care o tai în cubulețe medii. Pregătește o tigaie încăpătoare și pune uleiul sau untura la încins. Când a devenit suficient de fierbinte, adaugă bucățelele de carne și lasă-le pe foc până când încep să albească. Adaugă acum cele două căni de apă, piperul boabe și foile de dafin. Lasă totul la fiert la foc mic pentru aproximativ 30 de minute, până când carnea devine moale, iar sosul scade. După ce sosul a scăzut suficient, iar carnea este numai bună, poți adăuga vinul, pasta de roșii și usturoiul tocat mărunțel. Amestecă totul foarte bine, apoi potrivește gustul preparatului cu sare, boia, cimbru și piper. Mai lasă totul pe foc aproximativ 10 minute, apoi poți pune tochitura deoparte. Se servește alături de mămăligă, brânză cremoasă și ou prăjit. Poftă bună!