Tort cu cremă de mango și frișcă. Rețetă delicioasă și simplă
Publicat pe 01.11.2023 la 18:57 Actualizat pe 01.11.2023 la 18:57
Dacă vrei să pregătești un desert, dar nu știi ce, rețeta de tort cu mango și frișcă poate fi alegerea potrivită. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de tort cu cremă de mango și frișcă
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, pentru a face această rețetă de tort cu cremă de mango și frișcă.
Rețetă de tort cu cremă de mango și frișcă
Ingrediente pentru blat
- un praf de sare
- cremă de mango
- 3 fructe mango
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 200 g zahăr pudră vanilat
- o linguriță de rom
- 10 g gelatină
- 7 ouă
- 100 g zahăr
- 90 g făină albă tip 000
- 30 g cacao
- 40 g unt topit şi răcit
Ingrediente pentru decor
- 50 g zahăr pudră
- 300 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare
Pentru început, veți avea nevoie de o formă rotundă de 18 cm cu pereți detașabili. În timp ce cuptorul se încinge la temperatura potrivită, mixați ouăle cu zahărul și un praf de sare până când compoziția devine albă și își dublează volumul, ceea ce ar putea dura aproximativ 5-7 minute. Apoi, adăugați untul topit și amestecați pentru a obține o compoziție omogenă. Incorporați făina și pudra de cacao cernute cu grijă, folosind o spatulă și mișcări ușoare pentru a păstra aerul în compoziție. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute sau până când trece testul scobitoarei.
După ce ați scos blatul din cuptor, lăsați-l să se răcească pe un grătar și tăiați-l în două straturi egale. Apoi, treceți la crema de mango, curățând fructele și mixându-le până obțineți un piure fin. Bateți smântâna împreună cu zahărul vanilat și transformați-o într-o frișcă delicioasă. Hidratați și încălziți gelatina conform instrucțiunilor și incorporați frișca bătută în piureul de mango, adăugând și romul și gelatina hidratată pentru o consistență perfectă.
Pentru asamblare și decor, puneți unul dintre straturile de blat pe un platou potrivit ca mărime și așezați inelul de tort în jurul lui. Turnați cu grijă crema de mango, nivelați, și adăugați cealaltă jumătate de blat deasupra. Lăsați tortul la frigider pentru cel puțin 4 ore, pentru a permite cremei de mango să se întărească.
Pentru finalizare, bateți smântâna cu zahărul și transformați-o într-o frișcă fină. Scoateți tortul din frigider, îndepărtați inelul metalic și decorați tortul rasă pentru un aspect irezistibil.
Citește și: Rețetă de biscuiți de casă fragezi și aromați. Preparatul cu care îi vei surprinde pe cei dragi