Tort cu mascarpone și zmeură. Rețeta perfectă pentru aniversări
Publicat pe 30.05.2022 la 23:57 Actualizat pe 30.05.2022 la 23:58
Tortul cu mascarpone și zmeură este alegerea perfectă pentru petrecerile aniversare. Este o rețetă care se face extrem de simplu, iar cei mici o vor adora. Gustul dulce-acrișor al zmeurei îi dă un farmec aparte și este de necomparat. Dacă nu l-ați încercat până acum, trebuie să o faceți cât mai repede.
- Tort cu mascarpone și zmeură
- Rețeta perfectă pentru orice petrecere
Rețeta de tort cu mascarpone și zmeură este preferata tuturor celor care au încercat-o până acum. Aroma îmbietoare a zmeurei este de neegalat și face ca tortul să aibă un farmec aparte. Se prepară extrem de simplu și transformă orice petrece în ceva de neuitat.
Ingrediente
Pentru blat
250 g făină
200 g zahăr
300 g cacao
10 ouă
Praf de copt
Pentru cremă
400 g mascarpone
200 g zahăr
400 g ciocolată albă
100 g unt
Zmeură
Mod de preparare
Blatul Se bat albușurile spumă tare. Se adaugă zahărul și se bat în continuare. Se adaugă gelbenușurile, după care se presară făina amestecată cu praful de copt. Se omogenizează și se împarte compoziția în două. În una din cantități se încoporează cacaua. Se ung cu unt 2 forme și se toarnă cele 2 compoziții. Se coc 45 minute la foc moderat. Se scot pe un grilaj, iar după ce s-au răcit se taie fiecare blat în două foi. Crema Brânza mascarpone se bate bine cu mixerul împreună cu zahărul. La final se adaugă câteva fructe de zmeură. Se montează tortul. Se pun foile alternativ și se ung cu crema mascarpone. Ciocolata albă se topește pe baie de abur, după care se amestecă energic cu untul moale. Tortul se îmbracă în ciocolată albă și se ornează cu ciocolată rasă. Poftă bună!