Turtă dulce la borcan. Rețeta care îți aduce aminte de gustul copilăriei
Publicat pe 23.07.2022 la 16:44 Actualizat pe 23.07.2022 la 16:44
Turta dulce este un desert pe care mulți dintre noi îl consumam în copilărie. Poate a fost dat uitării pe parcurs din cauza grijilor și a stresului, dar uneori este bine să mai aducem aminte de clipele minunate din copilărie. De aceea, astăzi ți-am pregătit o rețetă simplă și rapidă de turtă dulce la borcan.
- Turtă dulce la borcan
- Ingrediente și mod de preparare
Rețeta de turtă dulce la borcan este un desert minunat care trezește amintiri din copilărie. Este foarte delicios și avantajul este că se prepară extrem de repede și simplu. Nu îți trebuie decât puțină răbdare și îndemânare. Iată cum se prepară această rețetă.
Ingrediente
60 g ciocolată amăruie
60 g stafide
60 g migdale tocate
2 ml rom
1 linguriță de condimente de turtă dulce
150 g unt moale
250 g zahăr
6 ouă
1 pachețel de praf de copt
3 linguri de lapte
Unt pentru pahare
Zahăr pudră pentru ornat
10 borcane cu capac
Mod de preparare
Ciocolata și stafidele se taie mari, se amestecă cu migdalele, romul și condimentele de turtă dulce. Se omogenizează untul și zahărul. Se adaugă pe rând ouăle. Se incorporează pe rând făina, praful de copt și laptele. Amestecul de ciocolată se amestecă cu atenție, se toarnă aluatul în 10 borcane mici unse cu grăsime și se coc în cuptorul încins, la 180°C (Gaz: treapta 3, recirculare 160°C) aprox. 30-40 minute. Borcanele se lasă la răcit, se presară zahăr pudră deasupra și se închid. Borcanele se decorează, la discreție, cu bandă decorativă și se dăruiesc.