Rugăciune către Sf. Proroc Daniel. Când să o rostești și la ce ajută
Publicat pe 16.12.2021 la 09:23 Actualizat pe 16.12.2021 la 09:23
Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel în fiecare an pe data de 17 Decembrie.
- Sf. Proroc Daniel, sărbătorit pe 17 decembrie
- Rugăciune către Sf. Proroc Daniel
Sf. Proroc Daniel, sărbătorit pe 17 decembrie
17 Decembrie este data la care creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sf. Daniel. Acesta a trăit cu 460 de ani înaintea lui Hristos și este considerat protectorul emigranților și a celor aflați în exil. De asemenea Sfântul Proroc Daniel este cunoscut pentru interpretarea viselor.
Sfântul Proroc și-a dat ultima suflare pe vremea regelui Atic și legenda spune că în noaptea învierii Domnului ar fi înviat și el și apoi ar fi adormit la loc.
Rugăciune către Sf. Proroc Daniel
În ziua prăznuirii Sfântului Proroc este bine să spui o rugăciune care alungă relele și protejează casa și familia.
”Sfinte Prorocule Daniel, în robia Babilonului aflându-te, dreapta credință ai mărturisit și în cuvioasă viețuire ai petrecut, pentru aceasta, de marele dar al înainte vederii te-ai învrednicit. Fiind aruncat în groapa cu lei, gurile fiarelor neîmblânzite ai încleștat, Domnul păzindu-te nevătămat. Iar voi, Sfinților trei tineri, Anania, Azaria şi Misail, preaslăvindu-L pe Dumnezeul Cel Atotputernic, în cuptorul cel încins ați fost aruncați și, în mijlocul văpăii stând, focul în rouă l-ați prefăcut, strigând: Binecuvântat ești, Doamne, Dumnezeule, în veci!
Pentru aceasta, vă rugăm, ca aceia care sunteți ocrotitori ai celor pribegi, ai tinerilor și ai tuturor celor aflați în primejdii, în depărtată străinătate și de Dumnezeu vrăjmașă lume, luați aminte la cererile acestea pe care cu umilință le aducem vouă. Pe cei tineri, aflați în văpaia ispitelor celor de multe feluri din cuptorul acestei lumi, în curăție și cinste păziți-i. Din multele înfruntări, necazuri și nedreptăți pe care le îndură din partea celor puternici, izbăviți-i pe ei. În dreapta credință a părinților lor călăuziți-i, astfel încât, binecuvântare aducând Preasfintei și de viață făcătoarei Treimi, și ei, și noi, cei risipiți în depărtate ținuturi, să aflăm mântuire de la Dumnezeu din robia înstrăinatei viețuiri. Amin.”