Rugăciunea pe care este bine să o spui astăzi, către Sfântul Mucenic Platon. Se spune că face minuni și te ajută să iei decizia corectă în momentele grele
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 18.11.2023 la 12:43
Actualizat pe 18.11.2023 la 12:43
Astăzi este prăznuit Sfântul Mucenic Platon, despre care se spune că este făcător de minuni și că este bine să te rogi acestui sfânt atunci când treci printr-o perioadă mai dificilă, mai ales atunci când nu știi ce decizie să iei.
- Rugăciunea pe care este bine să o spui astăzi, către Sfântul Mucenic Platon
- Se spune că face minuni și te ajută să iei decizia corectă în momentele grele
Biserica Ortodoxă îl prăznuiește în fiecare, pe 18 noiembrie, pe Sfântul Mucenic Platon, despre care se spune că nu a renunțat la credință, chiar dacă a trecut prin chinuri și a fost aruncat în foc, din ordinul guvernatorului.
Legenda mai spune că, deși a încercat în fel și chip să îl convingă să renunțe la dragostea pentru Dumnezeu, dar Sfântul Mucenic Platon nu și-a schimbat decizia, de aici și faptul că se spune că rugăciunea către acest sfânt îi ajută pe cei nehotârăți să facă alegerile corecte.
Rugăciunea pe care este bine să o spui astăzi către Sfântul Mucenic Platon
„Tu eşti Tăria mea, Doamne, Tu şi Puterea mea, Tu Dumnezeul meu, Tu Bucuria mea, Cel Ce nu ai părăsit Sânurile Părinteşti şi a noastră sărăcie ai cercetat-o. Pentru aceasta, cu proorocul Avacum strig către Tine: Slavă Puterii Tale, Iubitorule de oameni.
Stih: Sfinte Mucenice Platon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Fiind împreunat tot în dragostea Ziditorului, nu simţeai durerile trupului, fiind dezbrăcat de trupul cel pătimitor şi muritor şi de hainele cele de piele, fiind îmbrăcat cu haina curăţiei şi cu a mântuirii, Sfinte Mucenice Platon. Stih: Sfinte Mucenice Platon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Arătatu-te-ai Dumnezeiesc lucrător de cele sfinte, ca un miel fără prihană şi desăvârşit, aducându-te pe tine, mucenice, ardere de tot Mântuitorului Hristos, Cel Ce a fost junghiat pentru mântuirea tuturor. Că aprinzându-ţi-se sufletul cu dragostea Stăpânului, n-ai luat în seamă arderea trupului.
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Urmând celor trei tineri din Babilon, nu te-ai înspăimântat de focul cel ce mistuie toate, ci cu vitejie ai răbdat văpaia lui cea de neîndurat. Pentru aceea, după vrednicie te-a primit Dătătorul de rouă, dimpreună cu aceia, în Cămara Luminii.
Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei). Ca Una ce eşti de neam împărătesc, ne-ai născut nouă pe Cuvântul lui Dumnezeu, Care stăpâneşte pe toţi făcându-Se Trup şi rămânând Neschimbat. Pentru aceea, pe tine cu adevărat şi după vrednicie, o, Preasfântă Fecioară, te mărim.”
Citește și: Postul Crăciunului 2023. Ce nu este bine să faci în zilele cu dezlegare la pește