Rugăciunea pe care să o rostești dacă simți că ai nevoie de ajutor divin! Așa te vei apropia de Dumnezeu și vei avea parte de vindecare și fericire
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 05.09.2023 la 17:13
Actualizat pe 05.09.2023 la 17:13
De fiecare dată când oamenii trec prin momente dificle în viață obișnuiesc să ceară ajutor divin pentru a putea să reușească să meargă mai departe și să înfrunte toate obstacolele care le ies în cale. În rândurile de mai jos veți descoperi o rugăciune pe care este indicat să o rostiți atunci când simțiți că aveți nevoie să vă apropiați de Dumnezeu.
- Cea mai puternică rugăciune
- Așa te vei apropia de Dumnezeu și vei avea parte de vindecare și fericire
Se spune despre credință că, în relație cu rugăciunea, este inseparabil legată de înțelegerea și încrederea în Dumnezeu. Credința nu este un instrument, ci o gândire. Credința, așa cum este legată de rugăciune, nu este doar o cale pentru a obține ceea ce oamenii își doresc, ci o gândire care permite tuturor să se roage așa cum trebuie.
Rugăciunea pe care să o rostești dacă simți că ai nevoie de ajutor divin
Credința, deci, devine mentalitatea cu care ne apropiem de Dumnezeu în rugăciune și înțelegem modul în care Dumnezeu se comportă cu noi în legătură cu rugăciunea. Ca mod de gândire, credința este starea de spirit cu care venim la Dumnezeu în rugăciune. Iată care este cea mai puternică rugăciune care te va apropia de divinitate și te va face să ai parte de vindecare și fericire.
„Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul nostru, trimis ai fost de Dumnezeu-Tatăl pe pământ ca să salvezi neamul omenesc de la moarte, Care prin însăşi a Ta răbdare neclintită şi smerenie necuprinsă ai suferit batjocură, răni, cruce şi moarte, fără împotrivire.
Vino între noi şi-n casa noastră, precum în mijlocul ucenicilor Tăi ai venit după Înviere zicându-le „Pace Vouă!” şi ai liniştit sufletele lor înfricoşate şi întristate. Mântuitorul şi ocrotitorul vieţii noastre, linişteşte sufletele noastre zbuciumate şi înviforate. Pacea Ta ce-a nestricată dă-ne-o nouă, Iubitorule de oameni, nu precum o dau oamenii. Şi bucuria Ta fă-o deplină în noi, astfel ca nimic să nu zdruncine credinţa şi liniştea familiei noastre.
Liniştitorul cel sfânt şi minunat al valurilor înspumate şi salvatorul Sfântului Apostol Petru din vâltoarea mării, linişteşte-ne şi pe noi sufleteşte şi trupeşte, căci mult suntem afundaţi în cumplita mare a păcatelor şi a deznădejdii.
Iisuse, Tu eşti lumina ce-a dumnezeiască, mai presus de cuget şi de simţire, Tu eşti pacea celor tulburaţi, împovăraţi şi împresuraţi de necaz. Păzeşte-ne pe toţi de toată vătămarea şi ispita, pentru ca îndulcindu-ne din ajutorul Tău, şi cu îngerii Tăi cei sfinţi fiind păziţi, toţi cu credinţă să cântăm: Domnul este ajutorul nostru, nu ne vom teme, căci Tu eşti, Dumnezeule, întărirea noastră, Stăpânitor puternic şi Domn al păcii, şi împărăţia Ta este împărăţie veşnică.
AMIN!”
Rugăciunea mamei către Fecioara Maria
Potrivit tradiției vechi, rugăciunea mamei către Fecioara Maria trebuie spusă de cinci ori într-o zi, timp de zece zile, începând cu Praznicul Adormirii Maicii Domnului sau cu data nașterii Sfintei Fecioare Maria, adică data de 8 septembrie.
„Maica Sfanta Preacurata,
Vezi ce frumos dorm copiii?
Ei imi sunt averea toata ,
Pentru ei din greu ma zbucium,
Pentru ei traiesc in lume.
Si indur atat noianul
De dureri fara de nume!
I-am culcat, si-acum spre Tine vin,
Ca ei sa nu ma vaza
Si te rog Maicuta Buna
Sa cobori o blanda raza,
Raza bunataii Tale,
Pe frumoasele lor plete
Ca sa n-aibe vise rele
Si nici pleoapele muiete.
Si mi-i fa in zori de ziua,
Cand or fi ca sa se scoale,
Sa-i vad blanzi, cuminti si veseli,
Indreptand spre Tine pasii
Cum se-ndreapta inspre Tine,
Colo-n cer, sus ingerasii”, este rugăciunea pe care trebuie să o spui mâine, de Sfântă Mărie.