Homepage » Beauty & Lifestyle » Rugăciuni înainte de examen. Le rostesc copiii și părinții pentru luminarea minții și reușita la Bac sau Evaluare

Rugăciuni înainte de examen. Le rostesc copiii și părinții pentru luminarea minții și reușita la Bac sau Evaluare

Bianca Matei

De Bianca Matei.
Publicat pe 11.06.2024 la 12:48 Actualizat pe 11.06.2024 la 12:48

În rândurile de mai jos îți vom prezenta câteva rugăciuni înainte de examen. Le rostesc copiii și părinții pentru luminarea minții și reușita la examenul de Bacalaureat sau Evaluare. Iată ce trebuie să citești în această perioadă!

Rugăciune pe care le rostesc copiii și părinții pentru luminarea minții și reușita la Bac sau Evaluare

Rugăciuni care trebuie citite înainte de examen

profimediaimages.ro

  • Rugăciuni care trebuie citite înainte de examen
  • Sunt foarte importante pentru reușită

În pragul sesiunii de examene, sute de elevi și părinți din întreaga țară rostesc rugăciuni în speranța unei luminări a minții și a succesului la examenele de Bacalaureat sau Evaluare Națională.

Rugăciunea părinților pentru copiii care dau examene în 2024

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajută-l pe copilul acesta (numele) să treacă cu bine această încercare ce îi stă înainte. Cel ce ne-ai cerut să fim înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii, luminează-l pe robul tău (numele) să înveţe ceea ce trebuie ca să fie bine pregătit la examenul care îl aşteaptă. Tu ştii ce e bine şi ce e rău.

În mâinile Tale sunt vieţile noastre. Noi, crezând că este de folos acestui copil să iasă încununat din această încercare, Te rugăm să arăţi şi de această dată puterea ajutorului Tău. Dar să nu fie după voia noastră, Doamne, ci după voia Ta cea sfântă, că Tu îl iubeşti mai mult decât noi şi ştii ce-i este cu adevărat de folos. Doamne, ajută-l pe robul Tău (numele) să nu caute lauda lumească, ce este degrab trecătoare, ci să caute vieţuirea curată şi sfântă, ca să dobândească Împărăţia cerurilor.

Vieţile oamenilor sunt pline de încercări. Ce folos vom avea dacă vom câştiga bunătăţile vremelnice, de nu le vom dobândi şi pe cele veşnice? Ce folos vom avea de ne va lăuda lumea aceasta, dacă faptele noastre nu sunt bineplăcute Ţie? Ajută-ne, Dumnezeule, ca numai la Tine să căutăm împlinirea noastră şi să preaslăvim în vecii vecilor Numele Tău cel Sfânt. Amin!”.

Cea mai puternică rugăciune pentru reușita la examen

„Ne rugăm Ție, mult milostive și îndurate Doamne, trimite asupra robilor tăi care sunt în examene, duhul înțelepciunii, al înțelegerii și al bunei științe. Deschide-le, Doamne, mintea și cugetul spre reușită și spor în toate. Îndepărtează de la ei toată necunoștința și le dăruiește liniște și stăpânire de sine, putere și ajutor minții.

Întărește-i, Doamne, cu minte trează și luminată, așa cum i-ai întărit pe Sfinții Tăi Ucenici și Apostoli în ziua Rusaliilor. Așa, Doamne, ne rugăm Ție cu umilință și, precum odinioară ai venit în mijlocul ucenicilor Tăi, pace și lumină dăruiindu-le lor, așa și acum, vino și la robii Tăi care sunt în examene și întărește-i cu lumina cunoștinței spre reușită în viață și spre mângâierea părinților lor care acum se roagă împreună cu noi pentru reușita lor.

Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, cu puterea cinstitei și de viață făcătoarei Cruci, cu rugăciunile sfinților mari dascali și ierarhi, Vasile cel Mare, Grigore de Dumnezeu cuvântătorul și Ioan Gura de Aur, a sfinților Ierarhi Nicolae, Spiridon, făcătorii de minuni și Atanasie cel Mare, apărătorii dreptei credințe și cu ale tuturor sfinților Tăi, miluiește-ne și ne mântuiește. Amin!”.

Acatist pentru reușita la examen

Acatistul Sfântului Ierarh Spiridon trebuie citit cu voce tare și cu o profundă încredere în asistența pe care urmează să o primești. Se citește de la Troparul 1:

„Soborului cel dintâi te-ai arătat apărător și de minuni făcător, purtătorule de Dumnezeu Spiridoane, părintele nostru. Pentru aceasta, cu femeia cea moartă în groapă tu ai vorbit și șarpele în aur l-ai prefăcut.

Și când ai cântat sfintele rugăciuni, îngeri ai avut împreună cu tine slujind, preasfințite. Slavă Celui ce te-a preamărit pe tine; slavă Celui ce te-a încununat; slavă Celui ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri!”.

Acatistul continuă cu Condacul 1:

„Apărătorului credinței dreptmăritorilor, Cuviosului Părintelui nostru Spiridon, să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare, toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni!”.

Rugăciune pentru luminarea minții la examen

„Luminează-mă Bunule Iisuse, cu lumina Ta înlăuntru, și gonește din locașul inimii mele tot întunericul. Înfrânează gândurile mele ce se rătăcesc, și sparge toată silnicia ispitelor, ce năvălesc asupra mea. Ridică brațul Tău pentru mine și zdrobește sălbaticele fiare – poftele de care ard -, ca pace să fie înlăuntrul meu și să sune neîncetat laudele tale în Sfânta sfintelor, în conștiința cea curată. Poruncește vânturilor și furtunilor. Zi furtunii: potolește-te, și vântului: nu mai bate, și liniște mare va fi. Trimite lumina Ta și ajutorul Tău, ca să lumineze pe pământ; căci pe pământ pustiu și întunecat sunt, de nu mă vei lumina Tu.

Varsă darul Tău de sus, toarnă cereasca rouă peste inima mea, sfintele lacrimi de evlavie să inunde acest pământ secetos, ca să dea roade bune și mântuitoare. Ridică inima mea cea căzută sub greutatea păcatelor mele ca, muind buzele mele în izvorul bunurilor cerești, să nu mai gândesc decât cu urâciune la bunătățile lumești. Ridică-mă mintea mea, Doamne, dezlipește-mă de toată mângâierea ce vine de la făpturi; pentru că nici un lucru făcut nu poate sătura deplin inima mea, pentru că marginile nu pot sătura dorința ei după nemărginit. Unește-mă cu Tine prin nedesfăcuta legătură a dragostei, pentru că celui ce iubește numai Tu singur poți fi îndeajuns și afară de tine, pentru el, toate sunt deșarte. Amin!”.

Rugăciunea către Sf. Spiridon

„Apărătorului credinței să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare. Toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm. Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni! Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarh Spiridon, deşi nu avem nici vrednicie şi nici pricepere pentru a ne ruga ţie cu potrivite cuvinte. Totuşi venim la tine, sfinte, şi mărturisindu-ne multele păcate săvârşite, ne rugăm ţie cu smerenie.

Întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a lungul vieţii ai săvârşit atâtea minuni, şi binecuvântează-ne pe noi toţi, cei care venim la tine cu credinţă! Nădejde a celor care şi-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiţi, te rugăm fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite şi, cu obişnuita ta bunătate şi iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului. Amin!”.

Citește și: Rugăciunea care se rostește în Sâmbăta Luminată. Te scapă de necazuri

În articolul
Rugăciuni înainte de examen. Le rostesc copiii și părinții pentru luminarea minții și reușita la Bac sau Evaluare
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Moartea lui Florin Decuseară a îndoliat industria muzicală românească. Ce mesaje de adio au transmis Emilia Ghinescu și Adriana Bahmuțeanu: „Mă doare sufletul”
Showbiz intern • la 13:30
Moartea lui Florin Decuseară a îndoliat industria muzicală românească. Ce mesaje de adio au transmis Emilia Ghinescu și Adriana Bahmuțeanu: „Mă doare sufletul”
  • Moartea lui Florin Decuseară a îndoliat industria muzicală românească
  • Ce mesaje de adio au transmis Emilia Ghinescu și Adriana Bahmuțeanu
Rugăciunea care se rostește în ziua de Rusalii. Creștinii vor avea spor în casă și sănătate în familie
Stiri interne • la 13:05
Rugăciunea care se rostește în ziua de Rusalii. Creștinii vor avea spor în casă și sănătate în familie
  • Rugăciunea care se rostește în ziua de Rusalii
  • Creștinii vor avea spor în casă și sănătate în familie
Doliu în industria muzicală. A murit Florin Decuseară, artistul care a căzut în gol la Centrala de la Cernavodă
Showbiz intern • la 12:33
Doliu în industria muzicală. A murit Florin Decuseară, artistul care a căzut în gol la Centrala de la Cernavodă
  • Tragedie în industria muzicală
  • A murit Florin Decuseară, artistul care a căzut în gol la Centrala de la Cernavodă
Un tânăr de 24 de ani a murit înt-un accident rutier în Maramureș. Mașina în care se afla s-a ciocnit de un stâlp de beton
Actualitate • la 12:05
Un tânăr de 24 de ani a murit înt-un accident rutier în Maramureș. Mașina în care se afla s-a ciocnit de un stâlp de beton
  • Un tânăr de 24 de ani a murit înt-un accident rutier în Maramureș
  • Mașina în care se afla s-a ciocnit de un stâlp de beton
Moșii de Vară 2024. Ce trebuie să dai de pomană de Sâmbăta Morților
Beauty & Lifestyle • la 11:03
Moșii de Vară 2024. Ce trebuie să dai de pomană de Sâmbăta Morților
  • Moșii de Vară sunt pe 22 iunie 2024
  • Ce trebuie să dai de pomană de Sâmbăta Morților
Xtra Night Show. Oana Radu, pregătită de o nouă relație? Ce spune vedeta despre acest pas, la câteva luni după divorț: „Sunt un om împăcat cu mine”
Emisiuni TV • la 10:52
Xtra Night Show. Oana Radu, pregătită de o nouă relație? Ce spune vedeta despre acest pas, la câteva luni după divorț: „Sunt un om împăcat cu mine”
  • Oana Radu, pregătită de o nouă relație?
  • Ce spune vedeta despre acest pas, la câteva luni după divorț
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Cod roșu de caniculă, sâmbătă și duminică, în mai multe județe și București. ANM prelungește alerta de căldură extremă pentru sudul țării
recomandare pe observatornews.ro
Cod roșu de caniculă, sâmbătă și duminică, în mai multe județe și București. ANM prelungește alerta de căldură extremă pentru sudul țării
Legătura neaşteptată dintre soţiile lui Edi Iordănescu şi Răzvan Burleanu. Cele două sunt de o frumuseţe uimitoare
recomandare pe as.ro
Legătura neaşteptată dintre soţiile lui Edi Iordănescu şi Răzvan Burleanu. Cele două sunt de o frumuseţe uimitoare
Bianca Drăguşanu, reacţie după ce Bădălău şi-a scos noua iubită în public: Am pierdut 4 ani din viaţă! Cine este Daria
Romania TV
Bianca Drăguşanu, reacţie după ce Bădălău şi-a scos noua iubită în public: Am pierdut 4 ani din viaţă! Cine este Daria
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Romania TV
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Canicula, pericol major pentru sănătatea animalelor de companie. Cum le putem proteja
recomandare pe antena3.ro
Canicula, pericol major pentru sănătatea animalelor de companie. Cum le putem proteja
Momentul în care o tânără este trasă de valuri spre moarte, chiar din brațele iubitului ei: „Oamenii filmau și se uitau cum moare"
recomandare pe antena3.ro
Momentul în care o tânără este trasă de valuri spre moarte, chiar din brațele iubitului ei: „Oamenii filmau și se uitau cum moare"
Povestea profesoarei din București care îi învață pe copii să iubească sportul. Mulți dintre elevii ei au ajuns sportivi de performanță
recomandare pe antena3.ro
Povestea profesoarei din București care îi învață pe copii să iubească sportul. Mulți dintre elevii ei au ajuns sportivi de performanță
Adevărul despre noul IUBIT al Biancăi Drăgușanu! Bădălău a recunoscut că a fost ÎNȘELAT: „Ăsta e nivelul ei”
recomandare pe playtech.ro
Adevărul despre noul IUBIT al Biancăi Drăgușanu! Bădălău a recunoscut că a fost ÎNȘELAT: „Ăsta e nivelul ei”
Noua CUCERIRE a lui Bădălău e PERFECTĂ: Cum arată în COSTUM DE BAIE! Bianca Drăgușanu e istorie
recomandare pe playtech.ro
Noua CUCERIRE a lui Bădălău e PERFECTĂ: Cum arată în COSTUM DE BAIE! Bianca Drăgușanu e istorie
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
recomandare pe redactia.ro
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
recomandare pe Ciao.ro
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
recomandare pe shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
Câți bani a luat Babasha la concertul Coldplay? „Vă jur cu mâna pe inimă!“
recomandare pe bzi.ro
Câți bani a luat Babasha la concertul Coldplay? „Vă jur cu mâna pe inimă!“
Connect-R a povestit că fiica lui a fost discriminată la grădiniță! „Fiica mea nu mai vrea să fie de etnie romă!“
recomandare pe bzi.ro
Connect-R a povestit că fiica lui a fost discriminată la grădiniță! „Fiica mea nu mai vrea să fie de etnie romă!“
BNR, anunț de ultim moment pentru români! Ce se întâmplă cu creditele lor?
recomandare pe dailybusiness.ro
BNR, anunț de ultim moment pentru români! Ce se întâmplă cu creditele lor?
Marcel Ciolacu, anunțul momentului pentru români! Ce se întâmplă cu salariile lor
recomandare pe dailybusiness.ro
Marcel Ciolacu, anunțul momentului pentru români! Ce se întâmplă cu salariile lor
„Perla” care a sucit capul celui mai bogat bărbat al secolului al XVIII-lea
recomandare pe Jurnalul.ro
„Perla” care a sucit capul celui mai bogat bărbat al secolului al XVIII-lea
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
recomandare pe a1.ro
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Close