Șapte metode rapide pentru a scăpa definitiv de gândacii de bucătărie
Publicat pe 09.10.2020 la 20:20 Actualizat pe 09.10.2020 la 20:20
Indiferent de anotimp, gândacii de bucătărie ne pot da mari bătăi de cap. Ne trezim cu ei cînd ne așteptăm mai puțin și este foarte greu să „îi trimitem la plimbare”. Cu toții ne dorim probabil să scăpăm de „musafirii nepoftiți” într-un mod cât mai simplu și mai natural, fără a ne pune propria sănătate în pericol. Din fericire, există metode
- Ccum putem pune „pe fugă” gândacii de bucătărie.
- Metode naturale prin care aceștia nu ne vor mai face probleme!
Umblă prin bucătărie și baie, sunt nelipsiți din căminele studențești și ne trezim cu ei chiar și în mâncare. Da, ați ghicit, este vorba despre acei mici „musafiri nepoftiți” pe care toată lumea îi detestă. Dde multe ori, în căutare de hrană și adăpost, gândacii de invadează gospodăriile. Iată însă câteva metode eficiente pentru a scăpa de ei.
Scapă definitiv de gândaci. Ce funcționează și ce nu
Uneori, insecticidele nu funcționează în lupta cu gândacii. Deși le pulverizăm în întreaga casă și chiar ne putem pune în pericol propria sănătate, gândacii se întorc, în mod miraculos, să ne facă o vizită. Nimic nu e mai rău decât o luptă împotriva gândacilor, fără rezultat. Ba mai mult, micuțele insecte ne pot transmite numeroase boli. Există însă, din fericire, metode simple și naturale, prin care îi putem îndepărta.
Cea mai bună solutie anti-gândaci. Soluții naturale pentru eliminarea gândacilor de bucătărie
Scapă definitiv de gândaci cu bicarbonat
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient multifuncțional, găsit în orice magazin. Testele au dovedit că poate fi extrem de eficient și în lupta cu gândacii de bucătărie.
Proprietățile lui benefice sunt multiple, tocmai de aceea este utilizat în procese ce țin de activitățile pentru igienizarea locuinței și combaterea unor dăunători, în acest caz, gândacii.
Cum se folosește:
Amestecă, în mod egal bicarbonat de sodiu și cristale de zahăr. Rețeta s-a dovedit una de mare succes în eliminarea „chiriașilor” nedoriți.
Cel mai bine este ca această compoziție să fie împrăștiată în colțurile camerelor
Biluțe pentru gândaci cu borax
Secretul este pudra de acid boric, considerată nedăunătoare pentru oameni și animale. În schimb, pentru gândac, acidul boric este o otravă puternică. Cum funcționează? le efectează scheletul, pe care îl deshidratează. Procesul poate fi unul îndelugat, de până la 3-4 săptămâni, însă primele efecte se pot vedea chiar și după prima zi.
Pentru a prepara acest insecticid este nevoie de:
Gălbenus de ou, crud
30-50 g de pudră de acid boric
Mănuși din latex.
Cum se prepară:
Gălbenușul se amestecă cu pudra de acid boric. Folosirea mănușilor pe tot parcursul procesului este esențiala. Ulterior, din amestec, prepară bile rotunde, cu diametrul cam de 1 cm. După ce se usucă (aprox. o oră) sunt gata pentru a fi folosite.
Unde se pun bilele de borax:
Bilele de borax ar trebui puse în „drumul” gandacilor: pe lângă perete, uși și mobilă, pe lângă aragaz și frigider, prin beciuri, dulapul cu vase, scurgeri, baie etc.
Scapă definitiv de gândaci cu capcane
Un alt mod destul de simplu dar eficient de a scăpa de gândaci este folosirea capcanelor speciale. Acestea sunt destul de ieftine si te vor ajuta să scapi, măcar partial, de gândacii care ți-au invadat casa.
Capcanele pentru gândaci pot fi de mai multe tipuri. Cele mai populare capcane anti gândaci sunt cele cu lipici, pe care se pune o momeală pentru a atrage gândacii care vor rămâne captivi.
De asemenea, există capcane pe care le poti pregăti acasă. Foarte simplu, se poate folosi o sticlă tăiată, în care se adaugă apă și săpun. Gândacii care vor încerca sa bea apa din ea se vor ineca.
Alte metode naturale prin care poți scăpa de gândaci
Uleiul de lavanda și uleiul de eucalipt - au un miros plăcut pentru noi, dar nu și pentru insecte. Trebuie puse doar câteva picături pe o bucată de vată, care ulterior, să fie amplasată în locurile în care se ascund gândacii.
Oțetul alb - poate fi o soluție de rezervă care îi va pune pe fugă, dar nu îi va omorî.
Frunzele de dafin - de asemenea, acestea se amplasează în locurile cu probleme. Mirosul le va pune pe fugă pe micile viețuitoare
CITEȘTE ȘI: Curățenia de toamnă. 10 trucuri ca să faci curat rapid și ușor