Scapă de răceala rapid. Ce trebuie să faci când ești răcit ca să îți revii mai repede
Publicat pe 15.12.2021 la 11:29 Actualizat pe 15.12.2021 la 11:29
Roșu în gât, nas înfundat, dureri de cap, le cunoaștem cu toții, sunt simptomele răcelii. Ce facem ca să scăpăm rapid de ele? Noi am pregătit o listă de recomandări pentru acele ocazii când răceala te doboară.
- Cum poți scăpa de răceală rapid. 5 remedii care te ajută
- Ce să NU faci când ești răcit
Se spune ca răceala tratată trece în 7 zile, iar cea netratată într-o săptămână. Iată însă câteva trucuri care o alungă mai repede decât îți poți imagina.
Cum poți scăpa de răceală rapid. 5 remedii care te ajută
Atunci când răceala te doboară un ceai cald și multă odihnă sunt cele mai comune recomandări. Mai sunt însă și alte lucruri care ajută.
1.Șosete ude peste noapte. Stimulează circulația sanguină care aduce hrană țesuturilor și elimină toxinele din corp.
2. Mănâncă semințe de leuștean. O jumătate de linguriță de semințe de leuștean îți va calma durerile de gât.
3. Bea multă apă. O hidratare corectă ajută organismul să funcționeze optim. În plus mențin nasul și gâtul hidratate.
4. Mănâncă supă de legume. Nu orice supă ci una care să conțină legume din familia cruciferelor, varză, broccoli, conopidă. Acestea sunt perfecte pentru detoxifiere
5. Masaj în zona pieptului. Dacă tușești sau ai dureri de piept un masaj este ceea ce ai nevoie. Încălzește uleiul de masaj putin pe calorifer, adaugă câteva picături de uleiuri esențiale și masează zona.
Ce să NU faci când ești răcit
Când ești răcit organismul tău este slăbit iar sistemul imunitar la fel. Iată câteva lucruri de care ar trebui să ții cont atunci când te gândești că e o simplă răceală.
1. Nu face efort. Deși pare că organismul tău e puternic și poți duce răceala pe picioare, cel mai bine ar fi să-ți iei concediu. Așa evita și îmbolnăvirea colegilor de serviciu
2. Nu fuma. Fumul de țigară irită și usucă gâtul și inflamează sinusurile, prin urmare nu e deloc recomandat să fumezi.
3. Nu uita să aerisești. Deși toată lumea îți va spune să stai la caldură, faptul că nu aerisește agravează situația pentru că stai permanent într-o încăpere plină de microbi.
Ce este de fapt răceala și de la ce răcim
Cercetătorii au descoperit că în anotimpul rece sistemul imunitar încetinește. Se deduce așadar că orice virus se transmite mai ușor când este frig. Numărul mare de bolnavi din timpul sezonului rece poate fi explicat prin faptul că oamenii petrec mai mult timp la căldură, în spații aerisite mai rar. Când aglomerația crește iar frecvența aerisirilor scade este mult mai probabil ca o persoană bolnavă să infecteze mai multe persoane.
Răceală, gripă sau Covid-19? Cum poți face diferența
În ultima vreme se întâmplă tot mai des să ne ferim de oameni răciți sau purtători de virus gripal crezând că e de fapt Covid -19. Sunt însă câteva semne clare ce deosebesc răceala, gripa și Coronavirusul
Răceala. Debutează în 1, până la 3 zile, începe cu oboseală, durere în gât și secreții nazale. Persoanele răcite nu fac febră, acesta este de fapt primul indiciu al unei răceli. Lipsa febrei
Gripa. Gripa este foarte contagioasă. Simptomele se instalează brusc, apar dureri musculare, febră, frisoane, tuse, dureri în gât și secreții nazale.
Coronavirus. Simptomele Covid -19 sunt foarte asemănătoare gripei. Tuse seacă, dureri de gât, frisoanele și febra sunt primele semne că virusul contractat e SarsCov 2. În unele cazuri acestea pot fi însoțite de greață, diaree și vărsături. Se instalează brusc și de obicei fiecare zi aduce un nou simptom.
Datorită simptomelor asemănătoare, cea mai sigură modlitate de a afla dacă suferi de gripa sezonieră sau Covid -19 este testarea.