Semnificația expresiei “de la Anna la Caiafa”. Cine au fost Anna și Caiafa
Publicat pe 10.04.2023 la 18:00 Actualizat pe 10.04.2023 la 18:00
Ce semnificație are ”de la Anna la Caiafa”. La ce se referă și ce importanță a avut când a venit vorba de soarta lui Iisus Hristos. Cine au fost, de fapt, Anna și Caiafa. Ce trebuie să știe toți credincioșii, dar și în ce condiții poți ajunge să auzi o astfel de expresie.
- Ce înseamnă ”de la Anna la Caiafa”
- Cine au fost
Mulți nu știu ce înseamnă expresia „de la Anna la Caiafa”. Ce semnificație are în Biblie. De ce este importantă atunci când vine vorba de viața lui Iisus. Iată câteva cazuri în care ți se poate întâmpla să o auzi.
Care este semnificația expresiei “de la Anna la Caiafa”
Originea acestei expresii se referă la ultima zi din viața lui Iisus Hristos, atunci când a fost prins și arestat de soldați. Romanii aveau ca misiune să îl ducă pe Mântuitor la templu, unde ar fi urmat să fie judecat de iudei și rabini. Anna înseamnă, de fapt, rabinul Anania.
Pe de altă parte, Caiafa era ginerele lui Anania. El era un preot iudeu care ocupa o funcție de judecător la templu. Iisus Hristos a fost dus în fața rabinului Anania, care nu a avut curaj să îl elibereze pe Mântuitor.
Ulterior, Iisus Hristos a fost trimis în fața ginerelui său, Caiafa, care obișnuia să judece fără milă, însă nici el nu a vrut să își asume un rol de călău. Cei doi au decis să îl trimită pe Mântuitor apoi în fața lui Pilat din Pont, care l-a condamnat pe Fiul lui Dumnezeu la moarte prin crucificare, cu o cruce grea în spate, dar nu singur, ci alături de doi tâlhari.
Cazuri în care poți auzi această expresie
Aceasta este o expresie biblică, iar semnificația ei se referă la unul dintre cele mai importante momente din viața lui Iisus. Dacă ți se întâmplă să auzi asta, trebuie să știi că înseamnă că persoana care ți-o spune încearcă să dea responsabilitatea respectivă altcuiva.
Expresia este, mai degrabă, o formă de refuz, dar unul politicos. Un bun exemplu în acest caz poate fi o situație în care mergi la un magazin, iar o angajată te trimite la colegii ei pentru a-ți rezolva o problemă.
În cazul în care ți se întâmplă să fii trimis de cineva „de la Ana la Caiafa", asta înseamnă că te trimite de la un loc la altul. De exemplu, de la o persoană la alta, de la un birou la altul, de la la un medic la altul sau de la un norat la altul.
Citește și: De ce este bine să te împărtăşeşti în ziua de Florii. Creștinii trebuie să știe acest lucru