Sfantul Ilie, 20 iulie. Tradiţii şi obiceiuri în această zi de sărbătoare
Publicat pe 12.07.2018 la 15:05 Actualizat pe 12.07.2018 la 15:17
Sfântul Ilie, 20 iulie. Pe 20 iulie, în fiecare an, se prăznuiește Sfântul Ilie. O sărbătoare extrem de importantă pentru creștinii ortodocși, este o zi cu multe tradiții și superstiții.
SFÂNTUL ILIE, 20 IULIE. Pe 20 iulie, în fiecare an, se prăznuiește Sfântul Ilie. O sărbătoare extrem de importantă pentru creștinii ortodocși, este o zi cu multe tradiții și superstiții.
SFÂNTUL ILIE, 20 IULIE. Conform superstiţiilor, în această zi importantă de Sfântul Ilie, nu se lucrează de teama pagubelor (trăznete, ploaie, grindină), se retează stupii, se duc faguri și merge la biserica spre binecuvântare și se împarte de pomană. De asemenea, se spune că dacă tună de Sfântul Ilie vor fi merele și alunele viermănoase şi, dacă plouă, va ploua 20 de zile, conform crestinortodox.ro.
CITEŞTE ŞI Mare sărbătoare pentru creștini: Sfântul Ilie. Rugăciunea care ține vremea rea la distanță
SFÂNTUL ILIE, 20 IULIE. În tradiţia românească se spune că, în dimineață acestei zile sfinte de Sfântul Ilie, care se sărbătoreşte anual pe 20 iulie, se culeg plante de leac, în special busuiocul. Plantele culese sunt puse la uscat în podurile caselor, sub streșini sau în cămări. Tot în această zi, se spune că se culeg plantele folosite la vrăji și farmece.
SFÂNTUL ILIE, 20 IULIE. Ilie a fost un proroc evreu, menționat în cap. 17-20 din a treia carte a regilor din Vechiul Testament. Se ştie despre Sfântul Ilie că, în viaţa pământească, a săvârșit păcate, cel mai mare fiind uciderea părinților săi, la îndemnul Diavolului. Dumnezeu l-a iertat şi l-a trecut în rândul sfinților.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.