Sfaturi pentru draperii curate fără să le dai jos de pe șină. La ce trucuri poți să apelezi
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 06.10.2022 la 13:33
Actualizat pe 06.10.2022 la 13:34
Întreg procesul clasic de curățare a draperiilor este o corvoadă pentru gospodine, dar există trucuri care te ajută să ajungi la această sarcină dificilă mult mai rar. Iată câteva sfaturi pentru a avea draperii curate fără să le dai jos de pe șină!
- Draperii curate fără să le dai jos de pe șină
- Cum scapi de spălarea clasică
Poți avea draperii curate fără să le dai jos de pe șină cu doar câteva trucuri ușoare. Spălarea lor propriu-zisă poate fi realizată mult mai rar, dacă ai grijă să urmezi câteva metode de curățare mult mai practice.
Cum să cureți draperiile fără să le dai jos de pe șină
În loc să dai draperiile jos de pe șină, să le pui în mașina de spălat, apoi să le calci și, la final, să le pui la locul lor, poți să apelezi la câteva trucuri care te ajută să economisești mult timp.
În orice casă sunt necesare perdelele, draperiile sau jaluzelele, pentru că acestea creează confort și o atmosferă plăcută în cameră. Totodată, au și rol de protecție. Totuși, curățarea lor ne poate da bătăi de cap.
Pentru a evita să treci prin procesul clasic de spălare, cel mai simplu este să le menții cât mai curate prin scuturarea draperiilor în mod regulat. Este recomandat să face acest lucru o dată pe săptămână, ca să ne asigurăm că avem casa curată.
Foarte eficientă este și curățarea draperiilor cu un aparat de curățat cu abur. Aburul va pătrunde între fibre și va dizolva moleculele de murdărie. Totuși, nu poți curăța cu abur draperiile din catifea sau cele din țesături delicate.
Poți apela și la un aspirator, dar în acest caz vei avea nevoie de o duză specială pentru aspirator, o perie sau o cârpă moale. Aspiratorul trebuie să fie dat la putere minimă, pentru a evita ca pânza să fie fi trasă în țeava aparatului.
Sfaturi pentru spălarea clasică
Când crezi, totuși, că este cazul să speli draperiile, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte. Este necesar să ții cont de compoziția țesăturii și de caracteristicile spălării, care sunt indicate pe etichetă. Este foarte important să respecți instrucțiunile de spălare, dacă nu vrei să distrugi materialul.
Citește și: Amestecul din două ingrediente cu care cureți petele de pe canapea. Va arăta ca nouă