Soiul de căpșuni ce costă 350 de euro bucata. De ce este așa special și unde se pot găsi
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 01.08.2023 la 21:55
Actualizat pe 01.08.2023 la 21:55
Există un soi de căpșuni japonez care se vinde la prețul de 350 de euro bucata. Acestea sunt produse în număr de 500 de fructe pe an, fiind creația unui fermier japonez.
- Soiul de căpșuni ce costă 350 de euro bucata
- De ce este așa special și unde se pot găsi
Te ai gândit vreodată care este cel mai scump sortiment de căpșuni? Dacă nu ai făcut-o până acum, îți spunem noi. Există un soi japonez care are o culoare perfectă roșie dar și un gust desăvârșit. El este Bijim-hime cunoscut și sub numele de ”Prințesa Frumoasă”, iar prețul lui ajunge la 350 de dolari bucata, fiind considerat unul dintre cele mai scumpe fructe din lume.
Soiul de căpșuni ce costă 350 de dolari bucata
Este dezvoltat de Un fermier japonez pe nume Mikio Okuda având peste 45 de ani de experiență în ceea ce privește cultivarea căpșunilor. Bijin-Hime este considerat a fi unul dintre cele mai apreciate soiuri de căpșuni din întreaga lume.
Fructele sale ajung să aibă dimensiunea unei mingi de tenis și pot cântări 100 de g. Deși se spune că fructele cu cât sunt mai mari cu atât și pierd din aromă, acest lucru nu se aplică și pentru soiul japonez, ele fiind mult mai aromate. Pe o scară de măsurare a conținutului de zahăr ele au fost evaluate cu 13° brix fiind mult mai dulci decât standardul de căpșuni care este de 10° brix.
Căpșunile au nevoie de atenție deosebită pentru a crește
Căpșunile au o textură perfectă fiind atât moi cât și ferme, iar coaja este de un roșu aprins. Dacă com compara gustul căpșunilor pe care le cumpărăm de la supermarketurile obișnuite, vom obserca că sunt lipsite de aciditate. Fermierul Mikio Okuda cultivă soiul doar în lunile de iarnă și se monitorizează cu atenție temperatura din aer sau din solului din serele pe care are în Hashima.
Totuși, el este destul de strict în ceea ce privește felul în care au obținut aceste căpșuni, dar putem spune că gustul lor este desăvârșit. A petrecut timp de 15 ani să încrucișeze mai multe soiuri de căpșuni pentru a crea Bijin-Him,e iar rezultatul a fost unul excelent reieșind o căpșună uriașă și cu o formă perfectă. Ele nu pot fi comercializate fiindcă se produc anual doar 500 de căpșuni care sunt vândute în mod individual.
CITEȘTE ȘI: Cât costă cea mai scumpă îngheţată din lume. Desertul vine la pachet și cu instrucțiuni / FOTO