Specialiștii în cafea trag un semnal de alarmă asupra acestei băuturi! S-a descoperit recent
Publicat pe 06.03.2023 la 11:11 Actualizat pe 06.03.2023 la 11:11
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume. Există persoane care preferă această băutură în locul apei sau chiar a sucurilor. Însă, consumată în exces, cafeaua are și câteva contraindicații. Ce arată cele mai recente studii ale specialiștilor.
- Specialiștii în cafea trag un semnal de alarmă asupra acestei băuturi
- Ce s-a descoperit recent
Băută în cantități moderate, cafeaua poate avea efecte extrem de bune asupra sănătății. Chiar dacă cele mai multe studii arată așa, iată că există și câteva contraindicații ce vin din partea specialiștilor în materie de cafea.
Specialiștii în cafea trag un semnal de alarmă asupra acestei băuturi
Cafeaua are o mulțime de beneficii asupra sănătății. Cu toate acestea, persoanele care au consumat o cantitate moderată din această băutură pe zi, au avut mai puține șanse de a fi diagnosticate cu accident vascular cerebral.
Însă, există și câteva greșeli pe care le puteți face și care pot avea efecte secundare dezastruoase, printre care și riscul apariției unor afecțiuni neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson.
Prea multă cafea
Neagră, cu lapte sau chiar cappuccino, cafeaua este bună pentru sănătate, atâta timp cât este consumată cu moderație. Consumul a mai mult de șase cești de cafea pe zi este asociat cu un volum total mai mic al creierului și un risc mai mare, cu 53%, de demență și alte boli degenerative. Așa se arată ultimul studiu efectuat în materie de cafea.
Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) susține că adulții care nu au probleme de sănătate ar trebui să bea în jur de 400 de mg de cofeină, adică aproximativ 4 cești de cafea pe zi.
Bem cafeaua seara, târziu
Chiar dacă această băutură, consumată de milioane de oameni, ne scapă de somnolență și ne dă energie, băută seara, aproape de culcare, ne face irascibili.
Chiar și după câteva ore, cofeina rămâne în sânge, provocând mari probleme în timpul somnului. Specialiștii recomandă să nu se bea cafea cu cel puțin șase ore înainte de culcare.
Adăugarea zahărului
Zahărul adaugat in cafea este asociat cu o funcție cognitivă deficitară, hipertensiune arterială, diabet și probleme cardiace. In acest fel, conform studiilor recente, consumul excesiv de zahăr poate micșora creierul.
Chiar și în cafea este recomandat să se reducă numărul de lingurițe de zahr adăugat.
Uitați să vă hidratați
Specialiștii susțin că băutorii de cafea sunt sfătuiți să consume, in același timp, cât mai multă apă. Această băutură este diuretică și duce la deshidratare.
Mai mult decât atât, cafeaua este asociată cu o serie de efecte dăunătoare asupra sănătății, printre care și oboseală, durerile de cap și afectarea funcției cognitive.
CITEȘTE ȘI: Adaugă o linguriță din acest ingredient în cafea și vei avea mai multă energie. Secretul unui gust mai bun