Test IQ iluzie optică. Ce animal este ascuns în imagine. Doar 2% dintre persoane îl pot găsi în 10 secunde / FOTO
![Bianca Cimpoi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/bianca-cimpoi-1667898384.jpg)
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 15.12.2023 la 11:50
Actualizat pe 15.12.2023 la 11:50
Iluziile optice se pot dovedi mai greu de deslușit față de testele IQ clasice, așa cum este și cel de astăzi. Potrivit statisticilor, doar 2% dintre oameni poate să identifice animalul ascuns în imaginea de mai jos.
![Testul IQ iluzie optică la care doar 2% din oameni pot identifica animalul test iq](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2023%2F12%2F15%2F323609%2F9.jpg&w=1200)
Testul IQ iluzie optică la care doar 2% din oameni pot identifica animalul
Bright Side
- Test IQ iluzie optică
- Ce animal este ascuns în imagine
- Doar 2% dintre persoane îl pot găsi în 10 secunde
Iluziile optice au rolul de a pune la încercare abilitățile de concentrare și, de cele mai mult eori, pot să pară mai complicate decât testele IQ clasice. În cazul imaginilor cu iluzii optice, este nevoie de mai multă atenție la detalii, așa cum este și imaginea de mai jos, printre care se ascunde un animal.
Ce animal este ascuns în testul IQ cu iluzie optică
În imaginea de mai jos, există mai multe linii paralele, astfel încât animalul să nu poate fi observat din prima.
Doar 2% dintre oameni poate să îl identifice în cel mult 10 secunde. În general, dificultatea testelor IQ cu iluzii optice constă în faptul că liniile albe îi pot induce în eroare pe oameni, împreună cu contrastul mare dintre cele două non-culori.
Răspunsul la acest test IQ
Dacă totuși nu ai reușit să găsești răspunsul, găsești răspunsul în secțiunea foto a articolului. În imagine se ascunde o pisică, dar, de obicei, nu poate fi observată din prima. Capul felinei se află în partea de sus, iar mai jos se conturează și una dintre labe.
Iluziile optice de acest fel sunt extrem de populare și presupune că o imagine poate fi percepută diferit față de realitate. De regulă, obiectele din aceste imagini sunt mai greu de identificat pentru că se folosesc contraste de culoare sau de mișcare, așa cum este și cazul testului IQ.
Cele mai des întâlnite iluzii sunt cele cognitive, atunci când un anumit obiect este asociat cu alt lucru întâlnit în trecut. Așa are loc „deducția inconștientă”, așa cum este cunoscut procesul în termeni de specialitate.
Citește și: Care este hoțul din această poză? Foarte puțini sunt cei care reușesc să-l găsească / FOTO