Top legume cu care poți înlocui carnea
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 14.09.2022 la 16:06
Actualizat pe 14.09.2022 la 16:06
Dietele vegetariene și vegane sunt tot mai întâlnite, astfel că pe rafturi avem tot mai multe alimente care se adresează acestor categorii de oameni.
- Top legume cu care poți înlocui carnea
- Cum să renunți la produsele de origine animală
Dieta vegană presupune să nu consumi niciun produs de origine animală. Astfel nu vei putea consuma carne, lapte, ouă sau brânzeturi. Acest regim alimentar este aproape identic cu mâncatul de post.
În schimp, vegetarienii sunt mult mai permisivi. Aceștia nu consumă niciun fel de carne, în schimb mănâncă alte produse de origine animală: ouă, lactate și brânzeturi.
Legume care înlocuiesc carnea
Carnea poate să fie înlocuită foarte ușor cu mai multe legume. Dacă în cazul un regim alimentar normal se recomandă ca în farfurie să fie cât mai multe legume, în cazul unui regim vegan sau vegetarian în farfurie se vor afla doar legume.
Pentru a nu renunța la tipurile de mâncare preferate, veganii și vegetarienii au găsit mai multe legume care pot înlocui carnea. Cine și-ar fi închipuit cu câțiva ani în urmă un burger fără carne? Sau cum poți să mănânci salam sau crenvurști care să nu conțină carne? În ziua de astăzi se poate. Ba mai mult, există chiar și brânză sau cașcaval care nu conțin lapte de origine animală. Pentru aceste preparate se folosește laptele de cocos, soia, ovăz sau migdale.
Astfel de produse pot fi găsite în majoritatea supermarketurilor de la noi din țară. Multe dintre ele au realizat chiar mărci proprii de produse vegane și vegetariene. La Kaufland poți găsi iaurturi, chiftele, paste tartinabile, mezeluri și brânzeturi speciale pentru vegani și vegetarieni. Accesează Kaufland catalog pentru a vedea care sunt ofertele momentului la astfel de produse.
Cele mai folosite legume pentru înlocuirea cărnii sunt ciupercile, vinete, sfeclă roșie, morcov și conopidă. Toate acestea, alături de multe alte legume, le poți găsi în fiecare zi la Piața Lidl.
Ciupercile sunt printre cele mai versatile legume. Acestea pot fi preparate individual, dar și în cadrul unor rețete mai complexe. Fie că le facem pe grătar, tocăniță sau cu paste, ciupercile au o textură foarte apropiată de cea a cărnii. De aceea sunt folosite chiar și în prepararea ciorbelor.
Chiar dacă nu se aseamănă cu carnea, vinetele sunt un înlocuitor bun în anumite rețete. Cel mai des vinetele iau locul cărnii în lasagna sau musaca. Aceste legume au un conținut bogat de fier, calciu și vitamine.
Sfecla roșie este o legumă hrănitoare și plină de vitamine și minerale esențiale. Sfecla este renumită și datorită multiplelor proprietăți medicinale. Aceasta este foarte versatilă și poate fi adăugată în multe rețete. În plus, aceasta poate fi și murată, astfel încât să fie consumată pe tot parcursul anului.
O altă legumă care poate să țină locul cărnii este morcovul. Acesta poate fi gătit în multe feluri, dar poate fi consumat și crud. Morcovul este o legumă de nelipsit din ciorbe și tocănițe. Morcovii sunt bogați în vitaminele A și K, beta-caroten,potasiu și magneziu.
O legumă pe care poate nu ai băgat-o în seamă foarte este conopida. Aceasta este foarte des utilizată în locul cărnii. Deși are calorii foarte puține, conopida nu duce lipsă de vitamine și minerale, fapt care o recomandă inclusiv la curele de slăbire.