Totul despre acupunctura si de ce sa alegeti serviciile oferite de Clinica specializata acupuncturabucuresti.ro
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 23.12.2019 la 16:02
Actualizat pe 23.12.2019 la 16:12
Cu totii am auzit vorbindu-se, macar odata in viata, despre acupunctura. Vom vedea ce este si la ce foloseste acupunctura, nu inainte de a va recomanda https://www.acupuncturabucuresti.ro. Aceasta este o clinica din Bucuresti, extrem de apreciata de catre toti cei care au incredere sa apeleze la aceasta metoda. Clinica Acupunctura Bucuresti, cunoscuta si sub numele ce Clinica Qi este specializata in aceasta metoda atat de populara in Romania in ultimul timp.
Cu totii am auzit vorbindu-se, macar odata in viata, despre acupunctura. Vom vedea ce este si la ce foloseste acupunctura, nu inainte de a va recomanda https://www.acupuncturabucuresti.ro. Aceasta este o clinica din Bucuresti, extrem de apreciata de catre toti cei care au incredere sa apeleze la aceasta metoda. Clinica Acupunctura Bucuresti, cunoscuta si sub numele ce Clinica Qi este specializata in aceasta metoda atat de populara in Romania in ultimul timp.
Clinica se afla intr-o locatie moderna unde nu sunt practicate decat tratamentele naturiste ce au la baza medicina traditionala, folosita ca metoda de tratare, dar si de prevenire a anumitor afectiuni. Trebuie mentionat faptul ca aceasta clinica functioneaza cu licenta de la Societatea Romana de Acupunctura din Bucuresti. Asta inseamna siguranta si incredere pentru pacientii care vin aici. Totul este steril si utilizat conform normelor obligatorii de igiena. Dl. doctor Corneliu Moldovan este unul dintre cei mai renumiti specialisti ai clinicii si nu numai. Acesta este Doctor in Medicina, Directorul Institutului National de Medicina Complementar-Alternativa si Acupunctura Bucuresti, Presedintele Societatii Romane de Acupunctura, Bucuresti. Printre afectiunile pe care le puteti trata la Acupunctura Bucuresti amintim: obezitatea, insomnia, reumatismul, migrenele, durerile de muschi si articulatii, durerile de burta, de piept, durerile menstruale. Mai pot fi tratate si prevenite hipertensiunea arteriala, tensiunea oscilanta, palpitatiile, circulatia proasta, afectiuni ale sistemului respirator etc.. Alte probleme tratate la aceasta clinica Qi sunt: tulburarile menstruale, infertilitatea, lipsa libidoului, chisturile, nodulii, diabetul, problemele hormonale.
Dar ce este acupunctura?
Cu toate ca multi am auzit de ea, putini suntem in stare sa o definim. Definitia data de UNESCO, care a catalogat acupunctura ca „mostenire intangibila a umanitatii” in 2010, este foarte reprezentativa pentru ceea ce este adevarata acupunctura traditionala: „Acupunctura traditionala incorporeaza o arta terapeutica care isi elaboreaza rationamentul si diagnosticul terapeutic pe o viziune energica taoista a Omului si a Universului. " Cuvantul acupunctura a fost inventat de iezuiti in secolul al XVI-lea, cand au descoperit medicina chineza. Insa numele adevarat este Zhen Jiu, care inseamna arta acelor metalice si a moxibustiei.
Exista doua cuvinte importante in definitia UNESCO: sunt arta si taoist.
Acupunctura este o arta terapeutica, ceea ce inseamna ca, chiar daca toti acupuncturii traditionali sunt instruiti pe aceeasi baza, modul de exercitiu va fi specific fiecaruia. Taoismul, care este un mod de viata, un mod de viata asa cum spun in sine taoistii, este fundamentul acupuncturii traditionale. Aceasta filozofie sta la baza principiilor energeticii traditionale chineze si ale acupuncturii. Tao ne invita sa traim in armonie cu lumea din jurul nostru. Boala apare atunci cand exista un dezechilibru intre energiile interne ale omului si energiile externe din jurul sau, intre Han si Yang. Simptomul care il caracterizeaza este semnalul de alarma pe care corpul nostru il transmite atunci cand aceste energii nu sunt in regula. Rolul acupuncturistului traditional este de a-si sustine pacientii pe calea echilibrului. Pentru aceasta, el foloseste ace pentru a actiona asupra meridianelor si a organelor corespunzatoare, dar, de asemenea, el va va oferi sfaturi pentru stilul de viata si dieta.
Beneficiile acupuncturii
Acupunctura pentru pierderea in greutate
Acupunctura nu are o actiune directa in slabire si nu este potrivita pentru dismetabolism. Insa, ea stabileste energia interna in miscare in conformitate cu energiile externe si reinvie circulatia in meridiane, promovand astfel buna functionare a organelor.
Acupunctura pentru stres
Este foarte eficienta in multe probleme emotionale legate de stres: anxietate, somn, griji, tristete. Acupunctura ajuta la reechilibrarea emotiilor si a mintii.
Acupunctura pentru a renunta la fumat
In masura in care persoana arata determinare reala in stoparea fumatului si este pregatita pentru asta, acupunctura si, in special, auriculoterapia este foarte eficienta pentru a opri fumatul. (In cazul tigaretelor, rolul acupuncturistului va fi de a localiza vidul de energie care a determinat persoana sa aiba nevoie sa puna energia focului in plamani.)
Acupunctura in timpul sarcinii
Putine elemente sunt necesare pentru a asigura buna desfasurare a unei sarcini, dar sunt esentiale.
Acupunctura pentru a combate durerea si migrenele
Este deosebit de eficienta pentru problemele locomotorii, tendinite, artrite, artroze, precum si pentru migrene.
Prevenire: Acupunctura traditionala este pentru oricine doreste sa-si recapete echilibrul energetic pe care l-ar fi putut pierde in timpul episoadelor traumatice. In niciun caz insa, nu poate fi un inlocuitor al tratamentului medical.
Evolutia medicinii chineze a avut loc pe o perioada foarte lunga de timp. Mai intai masajul (Tuina), apoi farmacopeea, arta de a trai bine (mancare si Qigong) si descoperirea fortelor active ceresti si terestre la Om (Acupunctura). Toate acestea au fost grupate sub termenul MTC.
Dupa Mao, acupunctura pierduse aceasta aura de comunicare umana intre Cer si Pamant. Era doar o anumita standardizare a tratamentelor, recurgerea la protocoale punctuale si rationamente modelate pe baza de plante chinezesti. Acupunctura traditionala si-a pastrat esenta spirituala, simbolica si holistica. Se bazeaza pe o viziune personalizata si individualizata. Orice dezechilibru, durere, disfunctie este plasat in cadrul general si in povestea vietii.
In concluzie, acupunctura isi propune, in esenta, sa inteleaga mecanismele profunde care sunt la originea dezechilibrului persoanei. La Clinica Qi din Bucuresti se stie ca restabilirea echilibrului energetic intern nu este suficienta si ca este esential ca medicul acupuncturist sa reconecteze omul la mediul sau si la miscarile universului din care este receptacul.