Trei băuturi care cresc, în secret, inflamația în corpul tău. Explicațiile specialiștilor
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 14.03.2023 la 14:57
Actualizat pe 14.03.2023 la 14:57
În ultimii ani au fost făcute numeroase studii și s-au spus multe lucruri despre inflamație. Deși alimentele au, în general, o reputație proastă atunci când vine vorba de inflamații, trebuie să știți că și băuturile pot duce la o astfel de afecțiune. Trei băuturi care cresc, în secret, inflamația în corpul tău. Explicațiile specialiștilor.
- Trei băuturi care cresc, în secret, inflamația în corpul tău
- Explicațiile specialiștilor
Potrivit specialiștilor, nivelurile crescute de inflamație pot duce la cancer, boli de inimă și alte probleme de sănătate dacă sunt ignorate. În timp ce inflamația poate cauza nenumărate probleme, educarea asupra modalităților de prevenire poate face o mare diferență. Trei băuturi care cresc, în secret, inflamația în corpul tău. Iată de ce nu ar trebui să le mai consumi. Ce spun specialiștii.
Trei băuturi care cresc, în secret, inflamația în corpul tău
Potrivit specialiștilor, persoanele care au diete mai bogate în zahăr adăugat au niveluri mai mari de inflamație. Așadar, consumul constant de băuturi dulci precum sifoane, băuturi din fructe și cafea îndulcită cu zahăr, poate avea efecte inflamatorii asupra corpului tău și îți poate provoca probleme serioase de sănătate.
Dacă trebuie să reduci inflamația din organism, asigură-te următoarele băuturi le consumi doar ocazional.
Latte cu zahăr - Un studiu publicat în Nutrients a concluzionat că există o legătură între dietele bogate în zahăr rafinat și inflamație, mai ales dacă zahărul provine din băuturi îndulcite. Mai precis, cei care au consumat cantități mai mari de zahăr adăugate s-au dovedit a avea niveluri mai mari de markeri inflamatori în sânge.
Lapte de ovăz aromat - Deși ați putea crede că ați făcut o alegere sănătoasă, acest lucru nu este întotdeauna adevărat. De fapt, este posibil ca unii oameni să nu realizeze că aceste băuturi pot agrava inflamația din organism. Când laptele de ovăz este făcut cu arome și zahăr adăugat, devine inflamator. Chiar și opțiunile fără aromă pot conține aproximativ 7 grame de zahăr per porție. Pentru cei care au alergie sau intoleranță la gluten, acest lucru le poate agrava reacția inflamatorie.
Sucurile acidulate - Dacă zahărul din smoothie nu provoacă inflamație, zahărul dintr-un suc ar putea.
Citește și: Băuturile pe care nu ar trebui să le consumi dacă ai peste 40 de ani. Sfaturile specialiștilor