Trucul care te ajută să păstrezi căldura în casă mai mult timp. Pune-l în aplicare dacă vreă să faci economie
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 13.11.2022 la 13:17
Actualizat pe 13.11.2022 la 13:18
Odată cu scumpirile constante la utilități și venirea iernii, orice metodă de economisire este bine-venită, iar păstrarea căldurii în casă pentru mai mult timp este una dintre ele. Iată un truc simplu și alte câteva recomandări ca să-ți menții locuința călduroasă pentru cât mai mult timp!
- Cum să păstrezi căldura în casă mai mult timp
- Trucuri simple și eficiente
Dacă vrei să faci economie la gaze iarna aceasta, există trucuri la îndemâna oricui care pot fi puse în practică pentru a menține căldura emanată de calorifere cât mai mult timp în casă. Chiar dacă locuința este racordată la sistemul centralizat de încălzire sau este prevăzută cu centrală, putem să păstrăm căldura la un nivel optim pentru mai mult timp, fără să crească și consumația.
Trucul care te ajută să păstrezi căldura în casă mai mult timp
Poitrivit specialiștilor, este indicat să păstrăm o termperatură cuprinsă între 19 și 22 grade Celsius în camerele de zi, 16-18 grade Celsius în dormitor și 22-24 de grade Celsius în baie. Ca aceste temperaturi să se păstreze pe durate mai lungi, poți apela la următoarele trucuri:
Pune covoare pe jos
Pentru că 15% din căldură se duce prin podea, utilizarea covoarelor este un truc eficient în ceea ce privește izolarea termică. Când suprafața acoperită a pardoselii este mai mare, se pierde mai puțină căldură.
Folie de aluminiu în spatele caloriferului
În jur de 35% din căldură se pierde prin pereții exteriori. Astfel, poți pune o folie de aluminiu în spatele caloriferelor, ceea ce este simplu de făcut și mai eficient decât ai crede. Căldura emanată de calorifer va fi redirecționată înapoi către cameră.
Permite soarelui să intre în casă și trage draperiile noaptea
Chiar în sezonul rece, soarele te poate ajuta să păstrezi o temeperatură plăcută îm casă. Poate încălzi ferestrele, de aceea trebuie să nu acoperi geamurile peste zi. În schimb, noapte, trebuie să tragi draperiile, ca să se piadă cât mai puțină căldură prin ferestre.
Montează rafturi deasupra caloriferelor
Atunci când locuința este prevăzută cu un tavan foarte înalt, un truc poate fi și montarea rafturilor deasupra caloriferelor. Astfel, căldura nu va mai urca până la tavan, ci doar până la raft, care va putea să o redirecționeze spre centrul camerei.
Citește și: Planta care poate produce căldură. Cum poți încălzi locuința cu ele?