Trucul genial pentru a păstra brânza moale și aromată în frigider. Produsul care o ține proaspătă și gustoasă

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 15.07.2025 la 20:41
Actualizat pe 15.07.2025 la 20:41
Brânza este un aliment nelipsit din frigiderul multora dintre noi, dar, din păcate, are tendința să se usuce rapid, să-și piardă aroma sau, mai grav, să prindă mucegai. Din fericire, există un truc simplu și eficient, folosit de mulți bucătari, care te ajută să păstrezi brânza proaspătă mai mult timp.
- Pui brânza în frigider și se usucă rapid?
- Acest ingredient banal o menține moale și aromată
Brânza este indispensabilă în bucătărie în timpul verii. E perfectă pentru a fi adăugată în salate sau pentru hamburgeri, dar adesea se usucă și devine tare în frigider dacă nu este depozitată corespunzător.
Trucul genial pentru a păstra brânza moale și aromată în frigider
Dacă lași brânza neacoperită sau o depozitezi incorect, brânzeturile tari precum cașcavalul se pot crăpa, în timp ce brânzeturile mai moi precum mozzarella vor deveni cauciucate. Cu toate acestea, experții de la The Cheese Lover, spun că este nevoie de doar câteva minute pentru a depozita brânza în mod corect pentru a o păstra proaspătă, deoarece tot ce ai nevoie este un recipient și câteva cuburi de zahăr.
Poate părea bizar, dar cuburile de zahăr sunt higroscopice, ceea ce înseamnă că absorb și rețin umiditatea pentru a crea un mediu de depozitare mai stabil și mai umed.
Acest lucru ajută la prevenirea uscării excesive a aerului din jurul brânzei, absorbind în același timp orice exces de umiditate care ar putea favoriza apariția mucegaiului.
Cum să folosești cuburile de zahăr pentru a păstra brânza proaspătă și aromată
Pentru început, trebuie să înfășori brânza într-un material respirabil pentru a o împiedica să se usuce. Majoritatea brânzăriilor profesionale folosesc hârtie cerată specială, dar și hârtia de copt obișnuită de bucătărie funcționează foarte bine.
Nu înveli brânza în folie alimentară, deoarece plasticul reține prea multă umiditate, ceea ce poate face ca majoritatea brânzeturilor să mucegăiască. Folia de staniol singură tinde să fie prea largă și nu va acoperi brânza în mod corespunzător, dar poate fi utilizată deoarece depozitezi brânza într-un recipient.
După ce ai învelit brânza, pune-o într-un recipient sigilat care are un capac. Acest lucru menține brânza acoperită și o protejează de aerul uscat din frigider.
Apoi, pur și simplu pune unul sau două cuburi de zahăr în interiorul recipientului cu brânză. Acest lucru va menține echilibrat nivelul de umiditate din interiorul recipientului, astfel încât brânza să rămână proaspătă mai mult timp decât ar fi normal, notează express.co.uk.