Trucul genial prin care îți scapi copilul de fobii. Ce este terapia prin somn
Publicat pe 24.03.2022 la 14:06 Actualizat pe 24.03.2022 la 14:07
Copiii pot dezvolta anumite temeri și fobii încă din primele luni de viață, iar netratarea acestora va face ca ei să le aibă și la maturitate. Din fericire, există un truc care vine în ajutorul mamelor care se confruntă cu aceste probleme în cazul copiilor lor. Află ce este și cum se face terapia prin somn!
- Trucul care te ajută să îți scapi copilul de fobii
- Ce este terapia prin somn
Trucul care te ajută să-ți scapi copilul de fobii
Terapia prin somn este trucul genial care te va ajuta să-ți scapi copilul de fobii, temeri și diverse alte probleme care pot apărea la vârste fragede. Terapeutul Gabriel Mărgărit explică ce pași trebuie să urmezi pentru a practica terapia prin somn cu cel mic în cartea ”Terapia V. I. S. și o imersiune în sufletul mamelor și copiilor”.
Această terapie ajută la eliminarea fricilor, a fobiilor, a supărărilor și poate scăpa copilul de lipsa poftei de mâncare. De asemenea, funcționează și în cazul altor probleme, precum: ticuri, tantrum, mutism, hiperactivitate, obsesii și tot felul de afecțiuni.
Cum se realizează terapia prin somn
În primul rând, mama trebuie să cunoscă problema sau conflictul copilului ei. Pentru rezultatele dorite, părintele trebuie să converseze mult cu cel mic în timpul zilei, astfel încât să existe o bună comunicare între el și copil.
Terapia propriu-zisă începe la 20 maxim, 30 minute de când adoarme copilul. Nu are importanță dacă este ziua sau noaptea.
Mama se așează lângă copil și îl strigă de câteva ori pe nume, în șoaptă sau în gând, îi spune că vrea să îi vorbească despre ceva important, pentru ca acesta să fie atent. Apoi i se explică situația. I se vorbește în șoaptă, serios și din inimă, pentru că cel mic o să simtă totul, iar dacă el simte că mama nu crede în ceea ce spune, nu o va lua în serios.
Micuțului i se va explica totul cât mai simplu și scurt posibil. Se folosește un limbaj ușor de înțeles. Frazele nu trebuie sa fie prea lungi. În acest mod, copilul va înțelege care este problema și de ce nu are motiv să se teamă sau să facă anumite lucruri.
Citește și: Ce este terapia Bowen și care sunt afecțiunile pe care le tratează