Trucuri de curățare pentru hota de bucătărie. Trei idei simple
Publicat pe 13.01.2021 la 19:54 Actualizat pe 14.01.2021 la 02:14
În societatea zilele noastre, rar mai vezi o băcătărie fără hotă. Gospodinele care gătesc des știu că este indispensabilă, dacă vrei să-ți menții bucătăria într-o stare bună. Acest aparat electrocasnic este de mare ajutor, dar se și murdărește cel mai ușor, astfel că are nevoie de curățare periodică.
- Trucuri de curățare pentru hota de bucătărie.
- Trei idei simple.
Beneficiile oferite de hota de bucătărie sunt numeroase, dar trebuie să fie curățată ocazional, pentru a funcționa la capacitate maximă. Deși poate părea un lucru dificil, există trucuri de curățare care fac procesul mult mai ușor. Iată trei idei simple!
De ce trebuie curățată hota
În mod normal, hota este printre cele mai murdare aparate din bucătărie. Asta pentru că adună aburii de la mâncarea gătită. Astfel, pe filtrele sale se depun uleiurile, grăsimea și praful, creând un mediu propice dezvoltării bacteriilor periculoase pentru sănatate. Mirosuile neplăcute din bucătărie pot fi, de asemenea, provocate de o hotă necurățată la timp.
Totodată, dacă acest dispozitiv nu este curățat poate constitui un factor de risc în cazul unui posibil incendiu, aflându-se în apropierea focului.
Trucuri de curățare pentru hota de bucătărie
Atunci când vrei să cureți bine hota trebuie să faci acest lucru cu fiecare componentă, ele având cerințe specifice. Motorul și filtrul hotei trebuie să fie demontate și curățate separat o dată pe lună. Exteriorul hotei poate fi curățat mult mai des, fiind partea cea mai accesibilă.
Curățarea hotei din inox
Pentru curățarea hotei din inox este suficient să folosești o laveta moale și o soluție formată din apă caldă și detergent lichid de vase, atunci când vrei să îndepărtezi petele proaspete și depunerile de grăsime după fiecare sesiune de gătit.
Dacă te lupți cu depuneri mai vechi ar trebui să înlocuiești detergentul de vase cu un degresant. În acest caz trebuie să porți mănuși protectoare, pentru că degresantul conține substanțe chimice care pot afecta pielea.
Curățarea hotei cu bicarbonat de sodiu
În cazul în care nu ai un produs degresant în casă, bicarbonatul de sodiu poate fi un înlocuitor perfect. Amesteci apa fierbinte și bicarbonatul de sodiu, iar cu ajutorul unui burete vei elimina depunerile de grăsime. Tot ce mai trebuie să faci după este să clătești și totul va fi ca nou.
Cum se curăță filtrul cu carbon de la hota
Pentru a curăța filtrele cu carbon cu durată lungă de viață trebuie să le demontați și să le puneți la înmuiat într-un lighean cu apă fierbinte pentru cel puțin 10 minute. Apoi, trebuie să adaugi o cantitate mare de detergent degresant și două linguri de bicarbonat de sodiu. Cu acel amestec, se freacă filtrele cu o perie sau cu un burete abraziv, iar apoi se clătesc.
De menționat este că există filtre standard care nu pot fi curățate, fiind necesară înlocuirea lor o dată la 4 luni.