Trucuri simple de a fenta eficient canicula!
Publicat pe 20.06.2019 la 11:32 Actualizat pe 21.06.2019 la 11:02
În plină vară, avem nevoie de toate "armele" posibile pentru a "dribla" căldura sufocantă. Nu sunt foarte multe metode, dar cele avute la îndemână, de obicei, sunt şi cele mai benefice.
În plină vară, avem nevoie de toate "armele" posibile pentru a "dribla" căldura sufocantă. Nu sunt foarte multe metode, dar cele avute la îndemână, de obicei, sunt şi cele mai benefice.
Nu sunt puţine persoanele care devin irascibile atunci când "se încing" prea tare. Automat, se reduce randamentul oricărei activităţi pe care o întreprinzi în momentul respectiv, iar combaterea căldurii devine primordială.
Iată câteva trucuri simple, dar eficiente
Păstraţi ferestrele închise pe timpul zilei
Dacă afară este mai cald decât în casă, asiguraţi-vă că ferestrele sunt închise, deoarece căldura "vine după voi". De asemenea, indicat ar fi să aveţi draperii sau jaluzele de culori care să ţină departe razele soarelui.
Lăsaţi aerul să intre în cameră pe timpul nopţii
Profitaţi de faptul că, pe timpul verii, temperaturile scad apreciabil naoptea. Atunci este momentul potrivit pentru a deschide ferestrele. Puteţi dormi cu ele aşa, sau le puteţi închide când vă culcaţi. Indiferent de alegere, veţi avea de câştigat multă răcoare. Asiguraţi-vă că aveţi gratii la geam şi plase de ţânţari bine prinse-n piuneze. Altfel, scăpaţi de căldură şi vă alegeţi cu înţepături.
Utilizaţi un ventilator. Nu uitaţi gheaţa
Ventilatoarele sunt la îndemâna oricui şi nu sunt atât de costisitoare precum aparatele de aer condiţionat. Un mic truc: aşezaţi în faţa acestora un vas cu gheaţă. Aerul va fi mult mai răcoros, iar confortul va fi asigurat.
Improvizaţi!
Puteţi face o serie de improvizaţii care vă vor ajuta să păstraţi temperatura optimă în casă. Cea mai indicată ar fi plantarea de copaci sau a viţei de vie în apropierea ferestrelor orientate spre soare, deoarece îţi vor face umbră şi vor reduce şansele să fiţi compleşiţi de razele soarelui arzător.
Controlaţi, în primul rând, temperatura corpului, apoi a casei
Nu vă feriţi să folosiţi comprese cu apă, în jurul zonelor mai sensibile, cum ar fi gâtul sau încheieturile mâinilor. Cu siguranţă vă veţi simţi mai revigoraţi. De asemenea, folosiţi lenjerie de pat din bumbac sau folosiţi un bol cu apă rece-gheaţă, aproape de voi, atunci când situaţia este critică şi cere senzaţii răcoroase.
M.C.