Visezi să mergi în Thailanda? Acestea sunt regulile nescrise pe care trebuie să le respecți

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 09.04.2025 la 09:39
Actualizat pe 09.04.2025 la 12:08
Thailanda este una dintre destinațiile de vacanță preferate de turiști și în acest an. Este un loc perfect pentru cei care vor să se relaxeze pe plajele spectaculoase. Există, totuși, și câteva reguli de care trebuie să ții cont când ajungi în vacanță acolo.

Ce reguli nescrise se respectă în Thailanda
Profimediaimages
- Regulile nescrise pentru o vacanță în Thailanda
- Ce să nu faci acolo
Thailanda surprinde cu plajele cu nisip fin, peisajele spectaculoase și mâncarea delicioasă. Turiștii sunt primiți cu căldură și există și câteva reguli nescrise care trebuie respectate, unele dintre ele legate de modul în care să te îmbraci atunci când ești în public.
Ce reguli nescrise trebuie să respecți dacă mergi în Thailanda
Dacă ajungi în Thailanda, este recomandat să nu discuți subiecte legate de religie. Nici politica nu trebuie adusă în discuție, iar atunci când mergi să vizitezi temple, este bine să te îmbraci decent. Dacă vrei să faci poze, mai ales în zonele în care se află animale sălbatice, este indicat să ceri permisiunea înainte. Bine este și ca oamenii să nu își exprime iubirea față de ceilalți în văzul tuturor și nu este recomandat nici să intri încălțat în casa cuiva.
Nu este bine nici să îți apropii picioarele de statuile lui Buddha și nu se oferă obiecte cu mâna stânga. Mare atenție trebuie să fie și atunci când te afli la cafenea / restaurant și chemi chelnerul. În Thailanda, nu este bine să faci semn cu un deget, ci se ridică mâna dreaptă, ținând degetele îndreptate în jos.
Ce este salutul wai
Chiar dacă în mod normal apropiații își arată afecțiunea printr-o îmbrățișare, în Thailanda nu este recomandat să îi îmbrățișezi pe ceilalți, mai ales dacă sunt călugări sau oameni în vârstă. Se practică wai, o formă de salut, care presupune o plecăciune în timp ce mâinile sunt presate împreună, ca într-o rugăciune. Este o formă de a-ți exprima recunoștința.
Cel care face primul salutul wai este persoana mai tânără sau cel care are o funcție inferioară, dar și turiștii. Indicat este să nu atingi pe cap pe nimeni, nici în cazul copiilor sau al celor mai în vârstă. În Thailanda, capul este considerată cea mai sacră parte a corpului.
Citește și: Orașul în care se află cea mai frumoasă piață din Italia! Cu siguranță nu ai auzit de el