Zece trucuri pentru curățenia de Paște. Sfaturile de care ar avea nevoie orice gospodină
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 03.04.2023 la 18:01
Actualizat pe 03.04.2023 la 18:01
Fiecare persoană are propriile sfaturi și trucuri pentru a-și face locuința să strălucească însă, cu siguranță, există câteva trucuri pe care sigur nu le știați și care v-ar fi necesare mai ales acum, pentru curățenia de Paște. Iată câteva metode pe care le poți pune în aplicare pentru a-ți ușura munca.
- Zece trucuri pentru curățenia de Paște
- Sfaturile de care ar avea nevoie orice gospodină
Nimănui nu îi face plăcere să curețe toată locuința, de la A la Z, în aceeași zi, însă sunt gospodine care, înaintea Paștelui, obișnuiesc să facă obligatoriu acest lucru. Iată câteva sfaturi pentru a face treaba rapid, chiar dacă această activitate este ultimul lucru pe care vrei să-l faci.
Zece trucuri pentru curățenia de Paște
În primul rând, atunci când te apuci de curățenie trebuie să îți stabilești un obiectiv, fie că este vorba de o suprafață, cameră sau o perioadă de timp dedicată curățeniei. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți pregătiți să curățați și să faceți munca mult mai ușor de gestionat.
Încearcă să cureți rapid. Intră în cameră și vezi ce lucru sau ce parte a încăperii îți provoacă cel mai mult stres. Începe cu cea mai dezordonată cameră, unde ai avea cel mai mult de lucru.
Nu folosi prea multe produse chimice de curățare. Majoritatea lucrurilor și locurilor din casă pot fi curățate cu apă și săpun. Evident, puteți adăuga câteva ingrediente precum bicarbonat de sodiu și oțet pentru sarcinile care au nevoie de o curățare mai intensă.
Curăță întâi locurile cele mai murdare. Cu toții avem tendința să amânăm atunci când nu vrem să facem ceva, de aceea este vital să alegi să cureți partea din încăpere de care te temi cel mai mult.
Alege instrumentele de curățare potrivite, care să te ajute să își faci treaba rapid.
Nu te lăsa distras! Specialiștii recomandă să vă puneți telefonul pe nu deranjați și să vă puneți căștile, astfel încât să vă puteți concentra asupra a ceea ce trebuie făcut.
O modalitate de a economisi timp este să vă stivuiți ceea ce aveți de splălat/ curățat. Puteți face acest lucru prin pretratarea suprafețelor, pulverizându-le cu soluție de curățare și lăsându-le să acționeze, astfel încât produsul să facă munca grea, mai degrabă decât să le frecați ore întregi.
Învață să cureți eficient. Veți face treaba mult mai repede dacă știți cu adevărat să curățați corect. Începeți întâi cu aranjarea lucrurilor și apoi puteți trece la curățare și dezinfecție și, în final, la podele.