De asta s-au despărţit? Gabriela Cristea şi sotul ei au ratat o afacere de 25 milioane €

+3 click pentru
galerie

Gabriela Cristea / Foto: Facebook

Gabriela Cristea nu se poate lauda ca are norocul de partea ei in ultima vreme. A ramas fara job in televiziune, isi doreste foarte mult un copil insa nu reuseste sa-l aiba, iar afacerile familiei merg tot mai prost.

Cu doi ani in urma, Primaria Sectorului 4 si ALPAB anunta cu surle si trambite inceperea lucrarilor pentru cel mai mare parc acvatic din Romania. Situat in Parcul Tineretului, parcul urma sa aiba o suprafata de 53.000 de metri patrati, o capacitate de 10.000 de persoane, bazine de inot acoperite si descoperite (care iarna se transformau in patinoare), centre de sanatate si fitness, restaurante, cluburi VIP si pentru varsta a doua si o sera cu plante tropicale. Proiectul megaloman a fost demarat imediat, o parte din teren a fost defrisat, insa lucrarile s-au impotmolit din cauza problemelor cu vechii proprietari, care nu erau de acord cu exproprierile.

Putina lume stie ca in spatele acestei afaceri se afla Gabriela Cristea si sotul ei, Marcel Toader, asociati in firma Blue Ciel. Cei doi au pus pe masa edililor 25 de milioane de euro, bani necesari finalizarii lucrarilor. Au urmat negocieri cu proprietarii terenurilor, iar cand lucrurile au intrat, in sfarsit, pe fagasul normal, a aparut o alta problema: Nicusor Dan. Fostul candidat la Primaria Capitalei a depus in numele asociatiei Salvati Bucurestiul, pe care o detine, o actiune in justitie pentru blocarea constructiei. La sfarsitul anului trecut, Tribunalul Bucuresti decidea suspendarea lucrarilor pana in vara lui 2012, cand urma sa judece cererea de anulare a Autorizatiei de Costruire si a Planului Urbanistic de Detaliu. Pe 4 iulie, dupa o amanare prealabila, curtea dadea solutia: “Admite actiunea. Anuleaza in parte Hotararea Consiliului Local Sector 4, in ceea ce priveste pozitia 4 din anexa, privind PUD-ul pentru imobilul din Bucuresti, str Secerei 53-57, investitia Aqua Parc. Anuleaza autorizatia de contruire nr 86/51652/08.03.2011 emisa de Primaria Sectorului 4”.

Chiar daca a fost atacata cu recurs, decizia tribunalului a pus, practic, capat, visurilor Gabrielei Cristea si ale sotului ei de a ridica cea mai spectaculoasa consturctie din Capitala. Unde mai pui ca au piedut o afacere uriasa, de 25.000.000 de euro, care, conform specialistilor, s-ar fi amortizat in maxim 2 ani.

Firma Blue Ciel il are actionar principal pe Marcel Toader (75%) si minoritar pe Gabriela Cristea (25%). In 2009, au aparut discutii legate de faptul ca o companie atat de mica, cu cifra de afaceri de 50.000 de euro pe an, se poate angaja intr-un asemenea proiect. Atunci, Marcel Toader a explicat ca o parte din bani provin de la anumiti investitori dar si de la sotia sa, care pe atunci era angajata la Kanal D.le familiei merg tot mai prost.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro