Calendar ortodox, vineri, 15 februarie. Rugăciunea care dezleagă blestemele
Publicat pe 14.02.2019 la 08:15 Actualizat pe 14.02.2019 la 08:16
În calendarul ortodox este mare sărbătoare pe 15 februarie. Doi mari sfinți sunt prăznuiți și orice bun creștin trebuie să știe că în această zi sfântă se rostește rugăciunea care dezleagă blestemele.
În calendarul ortodox este mare sărbătoare pe 15 februarie. Doi mari sfinți sunt prăznuiți și orice bun creștin trebuie să știe că în această zi sfântă se rostește rugăciunea care dezleagă blestemele.
În calendar, pe 15 februarie, sunt prăznuiți doi mari sfinți: Sfântul Apostol Onisim, cel care a fost sclav în Colose, Frigia, la unul din demnitarii acestei cetăţi, pe nume Filimon, care era creştin şi fiind ales episcop se numără în grupul celor 70 de sfinţi apostoli, și Sfântul Mucenic Maior, informează agerpres.ro.
Rugăciunea care dezleagă blestemele
„Dezleagă Doamne toate vrăjile, farmecele și blestemele cu care m-au legat vrăjmașii mei știuți și neștiuți, dezleagă-le și întru nimica să se prefacă. Cearta duhurile necurate, pe pustiu să se ducă, unde om nu locuiește, și apoi la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine robul tău (numele) apără-mă.
Apoi spuneți: „Dezleagă Doamne, toate vrăjile cu care m-a legat vrăjmașul meu (numele), dezleagă-le. Dezleagă și întru nimic să se prefacă, alungă duhurile necurate, pe pustiu să se ducă și la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine, robul tău (numele) iartă-mă”.
În timpul rugăciunii, cereți: „Dezleagă Doamne, darul de bani, de casa, de îmbrăcăminte, de încălțăminte, darul de Cununie, priceperi ca: priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de munci cu pricepere și spor, etc (tot ce crezi că ți-a fost legat). Amin!”.
„Sfinților Arhangheli Mihail și Gabriel, duceți nevrednica mea rugăciune și nevrednicul meu post la bunul Dumnezeu, pentru iertarea păcatelor mele, ale părinților mei, ale bunicilor mei, ale celor adormiți din neamurile noastre, ale moșilor și strămoșilor până la al nouălea neam și-mi dăruiți mie împlinirea dorinței mele (spui dorința)”.
R.D.