Actorii îl plâng pe Cornel Patrichi! Unde îi pot aprinde o lumânare toţi cei care l-au îndrăgit şi unde o să fie înmormântat
Publicat pe 06.04.2016 la 09:55 Actualizat pe 06.04.2016 la 10:09
Trupul neînsufleţit al coregrafului Cornel Patrichi va fi depus miercuri, 6 aprilie 2016, începând orele 10.00 în foyerul Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”.
Trupul neînsufleţit al coregrafului Cornel Patrichi va fi depus miercuri, 6 aprilie 2016, începând orele 10.00 în foyerul Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”.
Conducerea şi colectivul Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” anunţă cu durere în suflete că fostul mare coregraf CORNEL PATRICHI a încetat din viaţă marţi 5 aprilie, după-amiază, la Bucureşti, după o lungă şi grea suferinţă datorată bolii de care fusese diagnosticat: cancer pulmonar.
Pe 1 aprilie, CORNEL PATRICHI, cel care a debutat ca balerin pe scena Sălii Savoy de pe Calea Victoriei, a împlinit 72 de ani. Şi soţia sa, Cornelia Patrichi a fost mulţi ani solistă a trupei de balet a Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”. Pentru profesionalismul şi talentul său unic, dar şi pentru faptul că a colaborat excelent de-a lungul timpului cu trupa Teatrului Tănase, dar şi cu toţi artiştii, în spectacolele de Revistă, în cele de Televiziune, în turnee şi în filme, Alexandru Arşinel, Directorul Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” a decis ca trupul neînsufleţit al celebrului coregraf să fie depus în foyerul Teatrului miercuri, 6 aprilie 2016.
Astfel, toţi aceia care vor dori să îşi ia rămas bun, pot să îi aducă un ultim omagiu începând cu orele 10.00 la sediul din Calea Victoriei nr. 33.
CORNEL PATRICHI va fi înmormântat joi în Cimitirul din localitatea Pipera.
·
CORNEL PATRICHI, supranumit şi ''Regele dansului în comunism'', s-a născut la Bucureşti pe 1 aprilie 1944 şi a absolvit Liceul de Coregrafie în 1962, fiind angajat, în acelasi an, ca prim-balerin la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" - pe atunci “Cărăbuş” - unde unchiul său, Nicolae Patrichi era Director Muzical.
In 1970 s-a angajat la Teatrul "Fantasio" din Constanţa, iar la numai 26 de ani a devenit coregraf. Timp de zece ani a dansat pe scena teatrului, a fost maestro de balet, dar în paralel, a lucrat pentru spectacolele de divertisment din televiziune, făcând aproape zilnic naveta Bucureşti-Constanţa-Bucureşti. A lucrat în TVR cu Alexandru Bocãneț. Valeriu Lazarov, Ovidiu Dumitru.
S-a făcut remarcat ca actor şi coregraf în numeroase filme, precum ''Pãdurea pierdutã'' (cu ocazia premierei filmului regizat de Andrei Blaier, Cornel Patrichi a cunoscut-o pe viitoarea sa soţie, Cornelia), ''Pentru cã se iubesc'', ''Cântecele mãrii'' (1971), ''Veronica'' (1972), ''Un august în flãcãri'' (1974), ''Bunã seara, domnule Wilde'', ''Actorul și sãlbaticii'', ''Alexandra și infernul'' (1975), ''Gloria nu cântã'' (1976), ''Eu, tu și Ovidiu'' (1977), ''Melodii, melodii'' (1978), ''Sfârșitul nopții'' (1982), ''Viraj periculos'' (1983), ''The King of Communism: The Pomp and Pageantry of Nicolae Ceaușescu'' (2002). Împreună cu soţia sa, Cornelia Patrichi şi cu Alexandru, fiul lor, s-au stabilit în Italia, unde şi-au deschis propria școalã de balet - ''Dance Studio Patrichi''. S-au întors în ţară în 1999 pentru a începe colabrările cu emisiuni de televiziune: ''Vineri seara cu Florin Cãlinescu'' sau „Dansez pentru tine” (din 2012, Pro TV). La emisiunea lui Florin Călinescu, Cornel Patrichi a realizat conceptul şi coregrafia a 88 de balete în 11 luni – “atât cât face un coregraf toatã viața''.
Cornel Patrichi a fost decorat pe 23 februarie 2004 cu Ordinul ''Meritul Cultural'' în grad de Cavaler de cãtre Preşedinţia României. Întreg colectivul teatrului este alături de familia lui CORNEL PATRICHI și îi transmite sincere condoleanțe. Dumnezeu să îl odihnescă în pace!
Sursa foto Facebook
Citeşte şi