Astăzi sunt Moşii de vară! Ce să NU faci sub nicio formă în această sâmbătă

Moşii de vară © Antena 1

Moşii de vară sunt sărbătoriţi în ajunul Rusaliilor, pentru a-i aminti pe cei trecuţi în nefiinţă. Se spune că morţii părăsesc mormintele în Joia Mare şi se întorc în această zi.

Astăzi toate bisericile ţin slujbe pentru a-o pomeni pe cei trecuţi în nefiinţă, iar femeile împart pomană. Este bine să dai oale pentru morţi pentru a avea din ce să bea apă.
Se spune că dacă în această zi plouă, urmează un an îmbelşugat, iar dacă arunci o crenguţă de tei în ploie, aceasta se opreşte.

La biserică se duc frunze de nuc şi ramuri de tei, sunt binecuvântate de preot, apoi se pun la streaşina casei sau deasupra icoanei pentru a avea gospodăria binecuvântată.
Astăzi NU se mătură pentru că se spune că arunci praf în ochi morţilor. Totodată, nu se fac alte activităţi gospodăreşti şi nu se găteşte.

Se spune că femeile care merg astăzi la serviciu riscă să le amorţească mâinile.
Tot azi nu este bine să duci gunoiul afară pentru că acesta poate fi primit de morţi în loc de băutură şi mâncare.
Nici să dormi afară nu este voie. Potrivit tradiţiei creştine, se spune că te poţi întâlni cu morţii care se plimbă pe Pământ.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri din lumea întreagă te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

S.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro