Care e originea averii lui Cristian Boureanu? Dezvăluiri incredibile

Fost deputat, Cristian Bourenau se poate lăuda, și acum, cu o avere însemnată. Și, pare-se, o avere clădită pe munca părinților săi...

Fostul general de Securitate, Ion Mihai Pacepa, a oferit indicii despre averea lui Boureanu. Mai exact, fostul parlamentar, acuzat în prezent că ar fi lovit un polițist, ar putea să se fi îmbogățit după ce părinții săi ar fi descoperit un zăcământ de aur dintr-o ţară africană, informează romaniatv.net.
Puțini știu că Boureanu s-a născut la Lusaka, capitala Zambiei, pe 15 decembrie 1972. Acest lucru a fost posibil deoarece, în acei ani, Nicolae Ceauşescu promova o economie expansivă, iar părinţii lui Boureanu, de profesie geologi, au primit două posturi în Zambia, urmând să se implice într-un proiect care urma sa aducă României foarte mulţi bani.
În acea perioadă, un important zăcământ de aur a fost descoperit în urma unor prospecţiuni făcute de statul român în Zambia, iar ţara noastră urma să obţină un procent de 50% din cantitatea extrasă.
Despre acest proiect al statului comunist român a povestit în trecut şi generalul Ion Mihai Pacepa: „În anul 1978, dictatorul Zambiei, Kenneth Kaunda, a luat un împrumut de 15 milioane de dolari de la dictatorul român Nicolae Ceauşescu pentru a cumpăra tractoare. Multe dintre acestea nu au funcţionat. Banii urma să-i plătească în aur, de la prospecţiunile pe care le făcea statul român, care avea 50% din extragere. Aşa că timp de trei ani, din 1980-1982, tot aurul Zambiei a alimentat conturile Securităţii”.
Boureanu a ajuns să îşi vadă ţara natală, România, abia la vârsta de 12 ani. Împreună cu părinţii, el s-a întors în România în 1984. În ciuda acestor informații, Cristian Boureanu susține că și-a construit singur averea, informează Bugetul.ro.
Conform ultimului document, completat în anul 2012, în ultimul său mandat ca deputat, Cristian Boureanu deţinea mai multe proprietăţi şi bunuri de valoare, având, împreună cu terţi, 19 terenuri în Bucureşti şi judeţul Ilfov, o colecţie de obiecte de uz casnic din argint estimată la 45.000 de euro și bijuterii şi ceasuri în valoare de 380.000 de euro.
De asemenea, el era acționar la cinci firme şi avea datorii de peste 4 milioane de euro, provenite din credite luate în perioada 2006-2011.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro