Care este motivul pentru care Cristi Borcea înfundă, și acum, pușcăria! Judecătorii i-au făcut-o!

+2 click pentru
galerie

Eliberarea condiționată a lui Cristi Borcea a fost, pentru majoritatea, o certitudine, mai ales că el și-a executat fracția de pedeapsă, prima instanță decisese că poate fi eliberat, iar referatele primite în Penitenciar au fost de-a dreptul favorabile, subliniind comportamentul impecabil pe care acesta l-a avut în spatele gratilor.

Cu toate acestea, după contestația depusă de DNA, Cristi Borcea a fost trimis, pentru cel puțin încă șase luni, să stea la închisoare, decizia, una definitivă din păcate pentru el, fiind luată de magistrații Tirbunalului Ilfov. Și, de curând, a ”ieșit” și motivarea sentinței, una dură pentru fostul acționar dinamovist. „Privitor la situaţia familială a deţinutului (7 copii în întreţinere, din care 6 minori), instanţa constată că aceasta nu se circumscrie niciunui criteriu de analizat la aprecierea oportunităţii acordării liberării condiţionate unui condamnat: chiar şi aşa, aceasta ar trebui privită ca o cauză de agravare a situaţiei sale deoarece condamnatul, la data comiterii faptelor, a acţionat cu extrem de mare uşurinţă, nesocotind posibilitatea de a fi sancţionat pentru faptele reprobabile pe care le comite şi acceptând totuşi producerea rezultatului vătămător, fără a-şi lua în considerare câtuşi de puţin familia. Acum, din poziţia delicată în care se află, se constată că foloseşte această situaţie în mod invers, ca un tertip, invocând-o pentru a putea scăpa cât mai uşor de răspunderea penală. Acest aspect este, în opinia instanţei un indicator privind profilul moral al deţinutului”, se arată în motivarea instanţei.
Culmea, motivarea de mai sus a instanței vine după ce avocatul omului de afaceri a explicat în fața magistraților că Borcea vrea să fie alături de familie. ”Îşi doreşte să fie alături de copiii săi, (...) și niciodată nu o să se despartă de gândul că a făcut foarte mult rău celor din jurul său, copiilor care au trebuit să vină la închisoare şi să stea cu el de vorbă printre gratii”.
Mai mult, magistrații au constatat că Cristi Borcea a îndeplinit fracţia pentru a fi liberat condiționat la limită, dar „a dat dovadă de un comportament normal, este o persoană civilizată cu studii superioare care însă s-a folosit cu abilitate de această împrejurare tocmai pentru a putea comite infracţiuni extrem de grave (...), a dovedit o lipsă totală de respect faţă de organele de urmărire penală şi faţă de instanţele care l-au condamnat plătind prejudiciul după ce nu a mai avut altă posibilitate – ştiindu-se vinovat ca reprezentare subiectivă - , şi execută o pedeapsă mare în regim de detenţie”.
Instanţa a mai reţinut că dovezile temeinice de îndreptare se desprind din alte împrejurări decât cele subliniate în referatul penitenciarului şi privesc îndreptarea sub aspect moral a condamnatului.
Fostul dinamovist se află la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în anul 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro