Carmen Negoiță îți spune cum poți ține post raw vegan toată săptămâna
Publicat pe 06.04.2015 la 13:07 Actualizat pe 06.04.2015 la 13:34
Adepta unui stil alimentar raw vegan în proporție de 70%, Carmen Negoiță le propune celor care își doresc să țină post săptămâna aceasta o serie de rețete delicioase, nepreparate la foc, ce sunt nu doar sănătoase și prietene cu silueta, dar respectă și regulile postului alimentar.
Adepta unui stil alimentar raw vegan în proporție de 70%, Carmen Negoiță le propune celor care își doresc să țină post săptămâna aceasta o serie de rețete delicioase, nepreparate la foc, ce sunt nu doar sănătoase și prietene cu silueta, dar respectă și regulile postului alimentar.
Astfel, de luni până sâmbătă inclusiv, Carmen Negoiță a întocmit un meniu zilnic sățios și extrem de delicios, pe care, cu ingredientele necesare, oricine îl poate realiza acasă.
"Am realizat un meniu delicios și sănătos pentru fiecare zi a săptămânii. Prietenii mei de la Rawyal îl urmează deja de săptămâna trecută. Meniul diferă de la o zi la alta, astfel că devine o adevărată bucurie să aștepți următoarea masă a zilei. L-am gândit astfel:
Lunea verde:
Mic dejun:
În prima oră bem două pahare de apă pe stomacul gol. După o jumăte de oră, bem un green smothie.
Completăm cu 150 de grame de brânză de caju, 50 de grame de crackers realizați din fulgi de ovăz, fulgi de hrișcă, susan, tărâțe psyllium, mac, ulei de măsline, oregano, miere.
Prânz:
Spaghete din dovlecei cu avocado și sos pesto (200 gr, fără a fi gătite pe foc)
Pătrățică de mentă cu ciocolată, spirulină și cânepă
Cina
Supă de spanac - 250 gr
Marţea Exotică
Mic dejun
Milkshake energizant - 500 ml din banană, curmale, caju, vanilie, scorțișoară, maca, lucuma.
Baton energizant din caju, curmale, semințe de floarea soarelui, merișoare, goji, fulgi de ovăz, tărâțe psyllium.
Prânz
Supă din bureți de fag - 200 gr
Cina
Salată tabule 100 gr (roșii cu pătrunjel)
Guacamole 150 gr
Crackers 50 gr (din fulgi de ovăz, fulgi de hrișcă, susan, tărâțe psyllium, mac, ulei de măsline, oregano, miere).
Miercurea Portocalie
Mic dejun
Smothie de ananas 500 ml
Salată de crudități 150 gr
Prânz
Supă de cocos 250 gr
Hamburger cu "cartofi prăjiți" din gulie - 200 gr
Cina
Salată verde 250 gr
Joia Roşie
Mic dejun
Limonadă cu mentă, ghimbir și goji 500 ml
Pastă de măsline kalamata 150 gr
Crackers 50 gr (din fulgi de ovăz, fulgi de hrișcă, susan, tărâțe psyllium, mac, ulei de măsline, oregano, miere).
Prânz
Spaghete cu sos de roșii 200 gr
Tort Choco Cunchy
Cina
Salată verde 200 gr
Vinerea Fericită
Mic dejun
Pastă de patrunjel 150 gr
Crackers 50 gr (din fulgi de ovăz, fulgi de hrișcă, susan, tărâțe psyllium, mac, ulei de măsline, oregano, miere).
Cupcake cu fructe de pădure
Prânz
Supă de mazăre 250 gr
Lasagna 200 gr
Cina
Salată de ciuperci 250 gr
Sâmbătă
Mic dejun
Brânză de caju 100 gr
Crackers (din fulgi de ovăz, fulgi de hrișcă, susan, tărâțe psyllium, mac, ulei de măsline, oregano, miere).
Pranz
Pizza raw vegană
Patrățică de ciocolată
Cina
Protein Salad 200 gr
"Tranziția de la stilul alimentar ce abundă în carne și produse de origine animală la cel vegan este bine să se facă treptat. Așa am procedat și eu, timp în care am descoperit ce anume îi face bine organismului meu. I-am ascultat dorințele, neplăcerile și, în timp, am ajuns la un echilibru ideal.
Preparatele raw sunt foarte gustoase și sățioase. Spre exemplu, în loc să mănânc dimineața mezeluri, brânzeturi și tot felul de alimente grele, pot consuma o singură felie de tort raw care este atât de sățioasa încât îmi ajunge până spre după-amiază. Are toate ingredientele de care organismul are nevoie.
În plus, pentru că fac mult sport, consum smoothie-uri cu superalimente și salate proteice care îmi dau energia necesară pentru a face efort. Superalimentele înseamna spirulina, maca, kale, clorela, cele care alcalinizează organismul și intensifica arderile sau limonada din lime, lămâie, kiwi, mentă și ghimbir”, declară Carmen Negoiță.
Citeşte şi: