Proprietatea întinsă pe 15 hectare pe care controversatul om de afaceri Remus Truicpă o deține pe malul lacului Snagov este una dintre casele de legendă când vine vorba de milionarii României, luxul de acolo fiind văzut de foarte puțini oameni. Cu toate acestea, Spynews.ro a aflat câte ceva din ceea ce se ascunde în spatele zidurilor înalte de acolo.
Remus Truică este, cu siguranță, unul dintre cei mai rafinați milionari de la noi, controversatul om de afaceri, implicat într-o serie de dosare complicate intrumentate de DNA, colecționând obiecte de artă care ar putea face invidios pe curatorul oricărui muzeu de la noi din țară.
Astfel, domeniul impresionant deținut de Truică e localizat chiar la marginea pădurii, cu vedere la lacul Snagov, conține o vilă uriaşă, pe trei niveluri, cu piscină de dimensiuni olimpice, teren de fotbal şi teren de tenis, anexe care adăpostesc, printre altele, garajul în care milionarul îşi ţine bijuteriile pe patru roţi, un parc imens făcut special pentru copii, un foișor pentru picnic și un ponton imens dotat cu bărcile de rigoare.
Iar când spunem vilă uriașă ar trebui să precizăm că, de fapt, este vorba de un palat care se întinde pe câteva sute de metri, are forme complicate, cu multiple laturi, fiind dominat de un turn în formă de foişor, din interiorul căruia nu lipsește un cinematograf în toată regula sau un salon imens pentru cină în care o nuntă de maneliști ar încăpea cu tot cu orchestră. Iar asta se vede încă de afară, interiorul palatului fiind cu atât mai spectaculos pentru că Remus Truică se poate lăuda cu câteva lucruri de mare valoare.
Printre altele, o bibliotecă imensă, întinsă pe două etaje, amenajată în rafinatul stil Louis XVI și care conține mii de ediții princeps, toate în franceză, din cele mai importante titluri ale literaturii universale. Iar chiar la intrarea în salonul bibliotecii, o lucrare semnată de un sculptor celebru, un bust al lui Mihai Eminescu care a stat, ani la rândul, în bliblioteca Academiei Române.
Evident, lucrările de artă, extrem de multe și realizate de celebrități din această lume, numără și câteva tablouri semnate de cei mai mari pictori români, colecția lui putând fi estimată, lejer, la o valoare care depășește lejer o sumă, în euro, formată din șapte cifre.
Citește și: