Cine îi urmează la Tron Regelui Mihai? Casa Regală, în CRIZĂ DINASTICĂ

+4 click pentru
galerie

”Regele a murit, trăiască Regele”, este, probabil, una dintre cele mai cunoscute fraze din lumea regalității mondiale, importată din Franța. Cu toate acestea, România și Casa Regală românească este, acum, în plină criză dinastică.

Cu o sănătate din ce în ce mai șubredă, cu o boală cumplită care l-a macinat de mai bine de un an și jumătate, Regele Mihai a avut grijă ca problemele dinastice să le rezolve din timp, el luând decizia de a își numi moștenitorul. Moștenitorul și, totodată, Custode al Coroanei. Dar, nu un moștenitor al Coroanei. Iar asta pentru că, în ciuda tuturor eforturilor sale de a schimba felul în care se asigura Coroana unui moștenitor, Regele Mihai nu a putut schimba principiul după care se ghidează, în fapt, ocuparea tronului.
Mai exact, Regele Mihai a putut schimba principiul salic al primogeniturii masculine absolute cu cel al primogeniturii cu preferință masculină. Iar asta înseamnă, mai simplu, că Principesa Margareta a României îi moștenește toate drepturile, ca și Custode al Coroanei, până la apariția unui moștenitor mascul în Familia Regală românească. Doar că, în linie masculină, Casa Regală românească nu mai există. Iar asta pentru că, acum doi ani, Principelui Nicolae i-au fost retrase toate drepturile în această privință, iar înaintea lui Nicolae, cu două luni, vărul acestuia, Mihai, a fost și el exclus din linia dinastică. Iar asta înseamnă, dacă nu cumva vreuna dintre fetele Regelui Mihai va naște, din nou, un băiat, că dinastia Familiei Regale românești va rămâne fără un moștenitor al tronului.
Cu toate acestea, din ce în ce mai multe voci, mai ales ale celor care, în ultimii ani, au primit medalii de onoare din partea Casei regale a României susțin că ar trebui ca Principese Margareta să își asume rolul de Regină a României, lucru care, pare-se, chiar dacă contravine principiilor salice, ar asigura continuitatea dinastieie, criza fiind amânată, cel puțin pe durata vieții acesteia.
Regele Mihai I a murit ieri
”Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață, astăzi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora României), la reședința privată din Elveția. La căpătâiul Regelui a stat, păână în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria”, a comunicat Casa Regală a României.
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro