Corina Chiriac, în lacrimi la aflarea unei veşti îngrozitoare: "Îmi pare rău că nu mai este printre noi"

Sursa foto Arhiva

Începând de astăzi, muzica populară românească este mai săracă. Lucreţia Ciobanu, una dintre cele mai reprezentative feţe ale folclorului, s-a stins din viaţă.

Lucreţia Ciobanu avea 90 de ani. Marea doamnă a muzicii populare româneşti ar fi împlinit 91 de ani pe 27 octombrie. Lucreţia Ciobanu, fostă Arcaş, s-a născut în comuna Topârcea, judeţul SIbiu, şi a promovat muzica specifică zonei unde s-a născut.

La aflarea acestei veşti triste, Corina Chiriac a intrat în direct la emisiunea "Răi da` buni" de la Antena Stars distrusă de durere. "Sunt consternată, îmi pare aşa rău. Nu o mai văzusem de un an. Era o mare artistă,era simplă, minunată şi nu avea nici un fel de fiţe. Este o mare pierdere, îmi pare rău că nu mai este printre noi.A venit la mine în emisiune şi a cântat live. Era vie, Dumnezeu a avut grijă de ea. E un exemplu greu de atins. A stat atât printre noi şi acest lucru este extraodinar",  a spus artista la Antena Stars.

Lucreţia Ciobanu a făcut parte din aceeaşi orchestră cu alţi titanii ai muzicii piopulare româneşti, Ioana Radu şi Ion Luican. În 1953 a luat premiul naţional la Festivalul Mondial al Tineretului şi Studenţilor, după ce a interpretat doina "Uite, bade-n ochii mei!".

Prima imagine a televiziunii publice, care a pornit emisia în 1956, a fost cu Maria Tănase şi cu Lucreţia Ciobanu.

T.S

Citeşte şi:
VIDEO / DOLIU în muzica românească! A MURIT o artistă celebră

Corina Dănilă, în DOLIU! I-a anunţat moartea, în direct: "Este şi va rămâne în sufletele noastre"

DOLIU în România! Actriţa Leonie Waldman-Eliad a murit


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro