Doamnelor, atenţie! Vă va ploua în gură! Vezi reţeta recomandată de Tavi Oprea, câştigătorul Hell's Kitchen, pentru seara de Revelion!
Publicat pe 31.12.2014 la 12:35 Actualizat pe 31.12.2014 la 12:41
Octavian Oprea, maestrul bucătar care a câştigat marea competiţie Hell's Kitchen - Iadul Bucatarilor, le recomandă doamnelor o reţetă senzaţională pentru noaptea de Revelion. Preparatul lui poate de pe spate şi cel mai pretenţios invitat. Biban de mare la vapor automat, foie gras şi crunch de spanac în foi de brick! Acesta este secretul mesei perfecte!
Octavian Oprea, maestrul bucătar care a câştigat marea competiţie Hell's Kitchen - Iadul Bucatarilor, le recomandă doamnelor o reţetă senzaţională pentru noaptea de Revelion. Preparatul lui poate de pe spate şi cel mai pretenţios invitat. Biban de mare la vapor automat, foie gras şi crunch de spanac în foi de brick! Acesta este secretul mesei perfecte!
A încercat sute de reţete, diferite ingrediente, combinaţii de gusturi şi arome. Unele i-au ieşit din prima, altele au necesitat mai multă muncă. Tocmai de aceea, pentru că are experienâă vastă în bucătărie, Tavi Oprea, câştigătorul Hell's Kitchen - Iadul Bucatarilor, le vinde doamnelor un pont, pentru ca masa de Revelion să fie nu doar bogată, ci şi atractivă.
Tocmai de aceea, Tavi recomandă: Biban de mare la vapor aromat, foie gras si crunch de spanac in foi de brick, iar aici aveţi toate detaliile, doamnelor gospodine!
Pentru apa aromată (vaporizare-stimmer)
2l Apa
x5 stea de anason
x1 ardei iute roşu
x1 lemon gras zdrobit
50g ghimbir
X6 frunze de limetă
x1 galangal (ghimbir tailandez)
Toate acestea se fierb împreună
Pentru Foie Cappuccino
100 ml stock de mânzat
2liguri Mascarpone
2linguri muştar de dijon
60 ml Cognac
Sare+piper(după gust)
30g unt
30g foie gras
Odată adus la punctul de fierbere, se blendează conţinutul şi se adaugă tarhon tocat.
Pentru veloutte de mazăre
2 cepe shalotte
1/5 caţel de usturoi
300g mazăre
1 ram mic cimbru proaspat
50 g smântână lichidă
500 ml Supă bază de legume
Mod de preparare:
Se înăbuşe ceapa shallote cu usturoiul şi cimbrul în unt. Se adaugă mazărea şi stock-ul. Odată ajuns la fierbere, se adaugă smântâna lichidă şi se blendează totul. Pentru un plus de culoare, se adaugă puţin spanac.
Pentru crunch-ul de spanac:
Foi de brick
1/2 caţel de usturoi
80g spanac
Sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Se sotează spanacul cu usturoiul, se asezonează, se aşază pe foaia de brick şi se fac rulo-uri, după care se unge cu gălbenuş de ou (pentru a prinde o culoare uniformă aurie). Se termină în cuptor la 180grade, aproximativ 4 min.
Foie gras-ul se taie 50g şi se prăjeşte în tigaie. Se asezonează cu sare şi piper şi se stropeşte cu oţet de zmeură.
Citeşte şi: