Doliu în România! A murit un cunoscut artist! Tristul anunţ a fost făcut de fiica sa

+2 click pentru
galerie

Mihai Stănescu, © realitatea.net

Caricaturistul român Mihai Stănescu, ale cărui lucrări au fost interzise de Nicolae Ceauşescu, în timpul regimului comunist, a murit. 

Anunţul trist a fost făcut de fiica artistului, Daiana Stănescu, ea precizând că tatăl său s-a retras din activitate şi de pe scena publică în urmă cu trei ani şi jumătate, conform observator.tv.

Mihai Stănescu a fost singurul caricaturist român care a criticat în mod constant regimul lui Nicolae Ceauşescu. În anii 1970 şi 1980 artistul a câştigat numeroase premii internaţionale.

Atistul a devenit cunoscut în urma unui proiect în care şi-a fotografiat fiica în aceeaşi rochie, între vârstele de 6 şi 29 de ani. 

În decembrie 2000, Mihai Stănescu a primit Ordinul Naţional „Steaua României" în grad de „Cavaler", „dorind a-i răsplăti meritele excepţionale pentru realizări artistice şi pentru promovarea culturii".

„Prin anii '80, am început să trimit lucrări la concursuri internaţionale, am luat premii... Şi eu mă comportam că un om liber, adică eu desenăm ce voiam, nu mi le publicau. Luasem un premiu în '82, în Japonia, unde fuseseră vreo 10.000 de concurenţi. M-au lăudat şi în presă la noi”, relata Mihai Stănescu într-un interviu pentr RevistaTango.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
C.L.

 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro