Acces Direct. Cum se apără patronul centrului de achiziții cereale, acuzat că face parte din mafia care a lăsat zeci de familii cu datorii uriașe
Publicat pe 14.11.2022 la 17:28 Actualizat pe 14.11.2022 la 17:28
După ce zeci de familii de agricultori au făcut acuzații grave la adresa mai multor bogătași care ar face parte dintr-o mafie a cerealelor și care le-au pus în spinare datorii colosale, patronul centrului de achiziții cereale la care și-au vândut păgubiții grânele a dat replica în acest caz. Bărbatul susține că a făcut tranzacțiile în mod legal și nu s-a folosit vreodată de actele micilor agricultori.
- Ce spune proprietarul centrului de achiziții cereale
- Cum explică datoriile uriașe cu care s-au ales zeci de familii
Zeci de familii din România s-au trezit cu datorii colosale pentru neplata unor impozite pe venituri care de milioane de euro pe care în realitate nu le aveau. După ce au ajuns să fie martori într-un dosar care vizează acțiunile unei mafii a cerealelor, micii agricultori au realizat că actele lor au fost folosite pentru a face vânzări de sute de tone de cereale la prețuri mari, după ce ai au făcut vânzări de doar câteva sute de kilograme de grâne, cu 90 de bani kilogramul. Acum, patronul centrului de achiziții cereale la care și-au vândut porumbul și grâul a dat un punct de vedere în acest caz.
Răspunsul patronului centrului de achiziții cereale, acuzat că face parte din mafia care a lăsat zeci de familii cu datorii uriașe
Patronul nu neagă că mai mulți săteni au predat sute de kilograme de cereale la centrul său, iar el le-a vândut mai departe altor firme. Totuși, bărbatul susține că datele personale ale agricultorilor nu au fost folosite a nimic altceva în afară de facturarea tranzacțiilor.
De asemenea, patronul a specificat că el este nevinovat și că a dat chitanță pentru fiecare tranșă de cereale care i-a fost vândută. Centrul de achiziții cereale își desfășoară activitatea și în prezent, iar patronul și tatăl său susțin cu tărie că sunt implicați pe nedrept în dosarul care vizează mafia cerealelor din Brăila.
Cu toate acestea, peste 300 de familii din zona Brăilei au pe numele lor datorii uriașe pentru neplata unor impozite pe venituri de milioane de euro, care cu siguranță nu au intrat în buzunarele lor.